Inredningsnyheterna v.26

av | jul 4, 2022 | Okategoriserade

Hej fina bloggkompis!
Det blev ju ingen nyhetslista i lördags som du kanske märkte, och anledningen till detta var helt enkelt tekniska problem med bloggen och inget som jag kunde reda ut själv, tyvärr.
Nu är dock problemet avhjälpt och därför tänkte jag starta med en liten nyhetslista såhär i efterhand.
Sommarledigheten står ju för dörren hos de flesta och därav ett lite sinande flöde med nyheter, men detta till trots så finns det en del fint att spana in minsann så häng med!

Jag inleder med att visa ett koppel bilder från Marimekko Home’s Pre Fall kollektion 2022 som bjuder på terrakotta nyanser eller om man så vill persikorosa över bred front.
I vanlig ordning nr det gäller detta finska välkända varumärke så är det välkämda mönster som tex Unikko och produkter som lanseras i ny tappning.

I veckan skickade Chhatwal & Jonsson  ut ett pressmeddelande med bilder som visar deras höstnyheter 2022, fina pressbilder där stylingen gjorts utomhus i kontrast till naturens element och som gjorts av ingen mindre än Saša Antić Studio.
En personlig favorit bland stylister som jag tycker mig ha ”sett allt för lite av” på senare tid, men jag kan ha fel alt bara inte varit uppmärksam.

Den fina armaturserien Pantop som designades av Verner Panton redan 1980 och som sedan dess funnits med på Verpan’s digra repetoar ser vi ovan i bild.
I år introducerar Verpan lampan i två nya kulörer nämligen  terrakotta och en dovblå nyans. blå.

 

Danska Kristina Dam Studio som gjort sig kända för den monokroma och minimalistiska stilen i över 10 år tar hösten 2022 ett steg i den mer skulpturala världen med ”Sculptural Minimalism”.
Förutom möblerna ovan så firas 10-års jubileet med skulpturen ovan i bild och mer från varumärket kan du kika på HÄR

I år fyller välkända DBKD hela 10 år och firar detta jubileum bla med två nya kollektioner med namnet RAW och BUNCH som lanseras efter sommaren.

Två danska designbrand, nämligen välkända  Carl Hansen & Søn och kökstillverkaren Uno Form slår sina påsar ihop för att föra ut dansk design internationellt.
Ja, framöver kommer man att kunna köpa Carl Hansen & Søns möbler i utvalda  i udvalgte Uno Form butiker och man kan se och uppleva Uno Form’s kök i en del av Carl Hansen & Søn flagshipstores globalt.
Planen är att starta med att etablera Uno Form kök i Carl Hansen & Søns flagshipstores i München och i New York, och de förste köken har redan flyttat in i butiken i Gelsted på Fyn, läs mer HÄR

Bilderna ovan visar hösten hos Himla som är en annan personlig favorit, ett företag som känns trovärdigt tack vare deras höga kvalitet och att de uppdaterar deras kollektioner långsiktigt med produkter som finns kvar över tid men som uppdateras med nya kulörer med mht till säsonger och trender.
Nordiskt ”ljust och fräscht” som synes här ovan och ja så välkommet med en ljus höstkollektion som kontrast det det mörka som kommer med årstiden, jag personligen har aldrig förstått varför man ska dra ner och dämpa färgskalan inomhus när man behöver ljus som mest.

Åhléns som inom kort är aktuella med en kollektion som hyllar Carl och Karin Larsson och som görs i samarbete med Carl Larsson Gården, meddelade i veckan att man efter 34 år som ägare säljer  Åhléns till en ägarkonstellation ledd av Ayad Al-Saffar som är huvudägare av Ur & Penn, och gör detta med ambitionen att ytterligare förstärka, utveckla och expandera Åhléns i framtiden. Genom ägarbytet kommer de investeringar som Axel Johnson gjort i Åhléns, bland annat i automatisering och digitalisering, kunna användas på bästa sätt av ägare med ett starkt engagemang, djup kunskap och stor erfarenhet inom detaljhandel.
När affären fullbordas, vilket väntas ske i augusti, så kommer Ayad Al-Saffar att ta över vd-posten efter Åhléns nuvarande vd Annica Hagen, läs mer HÄR

Och här ännu en nyhet med Carl Larsson anknytning när Svanefors släpper en hyllningskollektion till Carl Larsson och hans akvarellmålningar som ofta hyllade familjen.

Senaste nytt från det danska densignvarumärket Menu är Androgyne Collection med soffbord i olika utföranden designade av den norska designern Danielle Siggerud.
Här ser vi bla en variant tillverkad av supertrendig Calacatta Viola marmor med mönsteri vitt och vinröd sten.

Och faktiskt ännu en nyhet eller snarare relansering från Menu nu när Ib Kofod-Larsen’s 50-tals design i form av Penguin Chair åter ser dagens ljus.
En stol som kommer som lounge-stol, matstol och även som en gungstol i samma stil och samtliga går att få i en rad olika träslag.

Spana in Basket Collection designad av Joe Colombo någon gång på 60-talet men som nu tagits upp i produktion av designvarumärket Gubi
Designade rottingmöbler som ursprungligen producerades av Pierantonio Bonacina, men som nu anpassats en smula av Gubi för att passa in i dagens designnormer för bästa funktion och kvalitet.
I samma bild ser vi även det nya soffbordet Doric Coffee Table av designstudion GamFratesi och detta bordt är ju onekligen i samma stil som soffbordet från Menu som jag visade ovan…

Finska Arteks klassiska Domus Chair  lanseras nu i en specialutgåva tillverkad i almträ.
En ikonisk matstol  som ursprungligen ritades av Ilmari Tapiovaara redan 1946 åt ett studenthem i Helsingfors men som blev Finlands första framgångsrika internationella export efter andra världskriget och såldes bland annat av Knoll i USA under namnet ”Finnchair”.
Stolen tillverkades ursprungligen i björkträ men pga bla kriget i Ukraina med materialbrist som följd, så kommer nu stolen i ett utförande med almträ.

Och här ännu en nyhet från Marimekko som inledde listan, och detta med anledning av Pride i Helsingfors som gick av stapeln i helgen där nyss nämnda varumärke stod som officiell sponsor.
För ändamålet i fråga så tog man fram det klassiska mönstret Unikko Poppy Rainbow i regnbågens färger som en hyllning till Pride och Gay-rörelsen.

Som avslutning på denna listan vill jag tipsa dig om ett fint hemma-hos-reportage som speglar det som många drömmer om just nu, ett sommarhus vid havet.
I detta fallet ett fint sådant beläget med magiskt havsnärhet i Stockholmsskärgård och som tillhör arkitekten Thomas Sandell och kläddesignern Anna Holtblad.
Se mer av detta lekfulla sommarhem HÄR

Fotograf 

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag om inget annat anges i texterna ovan.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *