Inredningsnyheterna v.16 /2022

av | apr 23, 2022 | Okategoriserade

Då var det dags att kika på den senaste listan med de inredningsnyheter som jag fått nys om under den gångna veckan, ett stående inslag här hos mig sedan många år, som jag vet att många av er uppskattar och tycker är kul att ta del av.
Och nej, varför ändra på ett vinnande koncept?
I tider som dessa när omvärlden ser ut som den gör med krig och oroligheter känns det dessutom som balsam för själen att få ägna sig åt nyheter som dessa, ja nu kikar vi vidare tycker jag!

Som du säkert vet så lanserade Rörstrand porslinsserien Pli Blanc tillsammans med den Stockholmsbaserade designstudion Färg & Blanche år 2020.
Och nu är serien aktuell igen eftersom man har att testa ny teknik för att utforska designspråket i fråga, och nu presenterar Rörstrand en 3D-printad vas i samma serie.
Vasen som premiärvisades vid en pressvisning i Stockholm i veckan, kommer vara både signerad och numrerad samt endast tillverkas i limiterad upplaga om tjugo exemplar.

Det svenska modemärket Little Liffner lanserade nyligen  en serie med ullplädar  som finns i fyra olika statementfärger och med en fastbroderad läderlapp som detalj.

Danska FDB Møbler skickade i veckan ut ett pressmeddelande om deras senaste möbelserie designad av den unga danska formgivaren Stine Weigelt.
Med inspiration från Vesterhavet ser vi en minimalistisk stol av ek med namnet Lønstrup och som kan fås antingen helt i trä eller med flätad sits av pappersmaterial som återvunnits.

Näst på tur har vi en nyhet från ingen mindre IKEA, ja redan år 2019 tillkännagav IKEA och World Surf League att de inlett ett samarbete för att bättre förstå vardagen för människor med ett mobilt och aktivt sätt att leva i samklang med havet.
Resultatet som kommer nu våren 2022 är en samling praktiska och vackert designade produkter för hemmet och livet på språng och heter KÅSEBERGA, vilket är en välkänd ort på Österlen.
Kollektionen KÅSEBERGA omfattar fler än 25 produkter avsedda för hemmet eller dit livet tar en. Bland dem finns en handbräda för kroppssurf, en strandstol, en bärbar grill, ett soffbord och en väska som är unikt designad för strandstädningar.
KÅSEBERGA hittar du i ett IKEA-varuhus nära dig från och med den 6 maj.

Självklart vill jag även tipsa dig om en sprillans nysläppt kollektion som är ett samarbete mellan butikskedjan Granit och designvarumärket Stig Lindberg.
En kollektion med fina textilier och ting till det dukade bordet mm som du hittar HÄR
En stilkonstnär och designer som var verksam vid Gustavsbergs Porslinsfabrik och bland hans mest kända alster som ännu tillverkas idag ser vi mönster som Berså, Ribb, Adam, Eva, Prunus, Salix  och Aster.

Golvtillverkaren Tarkett Tarkett lanserar  de klassiska vinylkollektionerna iQ Granit och iQ Eminent, kända för sin slitstyrka och långa livslängd, i nya moderna mönster och färger. Kollektionerna kan beställas med bio-attribuerad vinyl vilket minskar klimatavtrycket avsevärt. Golven som är fullt återvinningsbara efter användning, uppfanns, tillverkas och återvinns i Sverige.

Ovan i bild en nyhet som jag personligen föll som en fura för när jag fick se den, ja spana in spegeln Pang som är TÔNN Furnitures nya våriga accessoar.
Med mjukt rundade hörn i färgerna bladgrönt och kamel,  tillverkad av lackad mdf och kommer i två storlekar; en helfigursspegel i måtten 110×40 cm 2795 kr och en väggspegel i måtten 69×69 cm
Båda varianterna kan hängas vertikalt och horisontellt och kan ses i detalj HÄR

Design House Stockholm hyllar kreativitet i alla dess former med Stockholm Stories, en ny mötesplats för kreatörer i deras kreativa anda över genres så som musik, gastronomi, dans, fotografi och så mycket mer.
Mitt i Stockholm på Götgatan 14 kommer debuterande såväl som etablerade kreatörer att berätta om framgångar, bakslag och inte minst de kreativa processer som leder fram till storslagna verk.
Design House Stockholm har under mer än tre decennier fungerat som ett förlagshus för design där varumärkets DNA varit rotat i kreativitet.
Med Stockholm Stories vill Design House Stockholm skapa ett forum för att hylla all den kreativitet som skapas i Stockholm. Allra först ut presenterar Stockholm Stories i nära samarbete med Luger två unga löften i musikbranschen: Esther Lennstrand och Filip Johnson bakom Jelly Crystal.

Kosta Boda lanserar ett nytt samarbete med den ökända tatueringsstudion Salong Betong.
Ur samarbetet föddes en serie grafiska barglas för olika drycker, med eller utan alkohol, där de på olika sätt samplat Kosta Bodas logotyp, ja du ser ju dem ovan i bild.

H&M Home har släppt en sneak peek av deras kommande designsamarbete som de gör tillsammans med den iransk-franska formgivaren och arkitekten India Mahdavi.
En designer som gjort sig känd för att använda sig av massor av färg, och mest känd har hon blivit för sin inredningsdesign när det gäller Sketch’s The Gallery i London och nu en helt egen kollektion för H&M Home.
Kollektionen innehåller tallrikar, muggar, skålar, vaser och med storutiga motiv som kännetäcken utöver färgbomben i gult, orange och grönt.
Kollektionen kommer i butik och online den  28 April, se kollektionen HÄR

Som avslutning på veckans nyhets-lista visar jag ett smakprov från välkända Artilleriet i Göteborg som nu i veckan flaggade för att de har e ny utställning på plats i deras omtyckte och välbesökta inredningsbutik i Göteborg.
Det är alltid inspirerande material som tas fram av nyss nämnda butik som är trendsättande i Sverige, och jag blir alltid sugen på att besöka dem när jag lockas av bilderna.

*om inget annat anges ovan i text är samtliga bilder som visas i inlägget pressbilder från respektive förtag som omnämns i texterna.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *