Inredningsnyheterna v.13 /2022

av | apr 2, 2022 | Okategoriserade

Hej!
Veckorna rullar på och nu i veckan tog vi klivet in i april månad vilket känns helt otroligt, var tar tiden vägen egentligen?
I skrivande stund strålar solen in genom mitt fönster, och jag tänker att denna veckans nyhetsrapportering, den 13 i ordning må gå undan om än bra utfört så att jag hinner ut och njuta i vårsolen.
En lista med en hel del fina nyheter att visa upp så vi kör igång pronto, häng med!

I veckan damp det ner ett pressmeddelande från danska designvarumärket FermLiving som stolt ville presentera deras vårkollektion 2022, en kollektion med möbler, belysning och accessoarer som enligt dem själva skapar ett hem att verkligen leva i. Funktion och design, utvalda materiel och kulörer som harmonierar och viss är varumärket sin stil trogen.
Bland deras nyheter syns Post Storage Cabinet, Ark Dining Chair, Spin Stool, Agnes Plant Stand, Filo Table Lamp, Era Chandelier mfl.

Nästa nyhet kommer från Carl Hansen & Søn som nu i helgen traditionsenligt firar designern Hans J. Wegners födelsedag och närmare bestämt så skulle han fyllt hela 108 år idag den 2 april.
I år gör man detta genom att presentera en aldrig tidigare producerad utgåva i begränsad upplaga ,  nämligen Wegners ikoniska Wishbone Chair i certifierad teak och oljivgarvat läder, en stol som tillverkas på beställning och kan endast köpas den 4 april.
De varma gyllene nyanserna av den oljade teaken får med tiden en vacker patina och samspelar elegant med sitsen i mjukt anilinläder som garvats med miljövänligt olivextrakt, vilket lyfter fram lädrets struktur på ett unikt sätt.

Våren 2022 presenterar belysningsföretaget Pholc en rad nyheter, och däribland  vägglampan Donna Wall designad och Nina Jobs & Stina Sandwall.

En lampa som kanske mest är till för projekt, men bygger man nytt hus eller renoverar sin lägenhet så kan den här lampan blir jättefin på några väggar.
Lampan finns i 4 snygga färger och ingår i  detas Donna kollektion med fler armaturer att välja bland.
Vi ser även succén i form av  takpendeln Turner designad av Broberg & Ridderstråle som nu kommer i en 50 cm i diameter variant som komplement den befintliga varianter om 65 cm som är väldigt populär, men lite för stor i vissa rum.

Inspirationen till den nya kollektionen Hav & Land från Duro har hämtats från Östersjökusten. En kust som finns bara ett norrländskt stenkast från Duros tapetfabrik i Gävle.
Hav & Land är inte en traditionell marin-kollektion, utan utgår från känslan man får när man sätter sig ner på en solvarm häll, lyfter blicken och får fri sikt mot horisonten. Dagen har just vaknat. Små vågor, insektssurr, måsar och tärnor gör att den absoluta stillheten inte känns ensam.
Ett magiskt ögonblick och det är precis vad den här kollektionen är – magisk, rogivande och avskalad med en tydlig koppling till landskapet kring Östersjön.

Design House Stockholm har lanserat hela 17 olika vårnyheter och däribland ljushållaren  Me to You , som är designade av Søren Niedziella.
Ljushållarna som finns i två varianter, guld eller nickelpläterad mässing, kommer säkert att synas på tårtor och andra godsaker vid många födelsedagsfiranden osv framöver.

Ovan i bild ser vi senaste nytt från designvarumärket Menu  som nu vill visa deras koncept Tradition Reimagined.
Ett koncept som de landat I när det gäller att samlas kring det dukade bordet hemmavid I helmets lugna vrå men där man ändå vill ta det dukade bordet till en annan nivå med detaljer som ger extra stjärnglans.
Inspirationen är hämtad från gamla skandinaviska traditioner och svunna tider då man gärna förberedde det dukade bordet flera dagar i förväg för att det skulle extra välkomnande och inbjudande.
Gamla traditoner möter nu design och bland nyheterna från Menu ser vi Etruscan Pitcher & Jug designade av Mentze Ottenstein, skålen Triptych samt bordstextiler av naturligt linne designede av Mentze, Ottenstein och Rosholm som blir en del av MENU’s Cocoon Textile Collection.

Ovan i bild ser vi två fina nyheter från Gärsnäs i form av en dagbädd och en modern ”snurrstol”.
Dagbädden i fråga heter Dag och är nånting härligt mittemellan säng och soffa, ja kanske en möbel för dagdrömmar, tankestunder, läsning och snilleblixtar? Dagbädden Dag är designad av Teresa Lundmark tillsammans med Gustav Winsth och är ett samarbete mellan Gärsnäs och Beckmans, där eleverna fick arbeta utifrån en brief om just en dagbädd.
Snurrstolen i fråga heter Dino och har designats av ingen mindre än Pierre Sindre, och själva namnet är hämtat från den klassiska lilla sportbilen Dino som lanserades av Ferrari 1968. Där finns allt som stolen anspelar på: finess, precision, material, popkultur och mode. ”Jag brukar landa i den världen. Dino-stolen är spontan och har en hel del fashion över sig”, säger Pierre och refererar till tv-serien Snobbar som jobbar (The Persuaders) där Tony Curtis rollfigur Danny Wilde susar runt just i en Dino 246 GT från 1969.

Normann Copenhagen introducerar nu en ny variant av deras omtyckta sittpuff Circus som kom för flera år sedan och blev en storsäljare.
Nu hoppas man på en liknande succé för för Circus Duo som är samma pall fast men som nu kommer I två nyanser ton I ton av samma kulör.

Ovan ser vi två stolsnyheter från Sibast Furniture  i form av stolen överst designad av Piet Hein och  som bär hans namn, samt nederst matstolen Sibast No 8,  en stol som arkitekten och möbelsnickaren Helge Sibast skapade år 1953 och som nu relanseras i en trogen version av originalet.
Piet Hein har även designat bordet Superellipse™ som stolen ska matcha och båd två kan du läsa mer om HÄR
Stolen, som blev en markant del av dansk möbeldesigns guldålder och rörelsen Danish Modern, framstår idag som en väsentlig signaturdesign i Sibast Furnitures kollektion.
Sibast No 8 framöver kommer att tillverkas i FSC-certifierad bok eller ek med ytbehandling i antingen såpa, natur olja, vitpigmenterad olja, lack, rökt eller svartlackerad., samt finns med klädsel i läder från Sørensen Læder eller textil från Kvadrat.

Spana in lilla söta Kubus Micro, en mindre utgåva av den ikoniske Kubus-ljusstaken designad av Mogens Lassen som nu lanseras i en exklusiv variant av nickel och en guldbelagt variant.
Se ljusstaken i dess olika varianter hos By Lassen

Nu lanseras det japanska designvarumärket Koyori i Europa, ett nytt japanskt designvarumärke vars sofistikerade produkter uttrycker en distinkt känsla av japansk estetik.
I samarbete med framstående designers från hela världen som tex bröderna Ronan & Erwan Bouroullec, GamFratesi mfl skapar Koyori kvalitetsmöbler och inredningsdetaljer med både elegant och gränsöverskridande design.
Den officiella lanseringen av Koyori sker under stundande Milan Design Week 2022.
Varumärket Koyori etableras tillsammans med några av Japans ledande möbel- och inredningsproducenter och Koyoris identitet har utformats av den ikoniska brittiska produkt- och möbelformgivaren Jasper Morrison, som är varumärkets Brand Directing Advisor tillsammans med co-designer Sebastian Fehr.

Våren 2022 tar färgtillverkaren Nordsjö och möbelhuset Mio upp sitt samarbete genom att uppdatera Mio-kulörkollektionen med 15 nya vackra och stilsäkra kulörer.
Mio-kulörkollektionen omfattar totalt 30 kulörer och bland de nya kulörerna finns allt från varma och harmoniska till dova och stilrena nyanser.
De nya kulörerna i Mio-kulörkollektionen är Mio Gräddglass, Mio Elegans, Mio Energi, Mio Lönnsirap, Mio Strå, Mio Pralin, Mio Porslinsblomma, Mio Ros, Mio Rosenträ, Mio Akvamarin, Mio Fjällvandring, Mio Skogsväsen, Mio Lavendelgrå, Mio Svalka och Mio Skymning. Rek. pris Nordsjö Ambiance Xtramatt väggfärg 2,5 L 570 SEK..

IKEA lanserar ett nytt doftsortiment för hemmet inspirerat av naturen och livet hemma, och sortimentet består framförallt av doftljus i åtta dofter med fokus på välbefinnande.
De två signaturdofterna ADLAD och ENSTAKA är utvecklade tillsammans med Ilse Crawford, ett doftsortiment med dofter för hemmet som lanseras på IKEA varuhus över hela världen från och med april 2022.
Sortimentet är skapad med skandinavisk design som inspiration och med fokus på naturen.
Ljusen har brinntider som varierar från 12 till 50 timmar och finns i flera olika storlekar. Behållarna har utformats med återanvändning i åtanke eftersom de kan användas till något annat när ljusen brunnit ner.

 

 

Senaste nytt från kökstillverkaren HTH ser vi här ovan, ett varumärke som har skapat helhetslösningar för kök, badrum och garderober sedan 1969, där dansk design- och hantverkstradition står i fokus.
Under våren 2022 presenteras VH-7 som är en av HTH:s mest populära kökslösningar, i en ny, harmoniskt beige färg.
Köksserien VH-7 är en hyllning till stilren design och med sina raka och eleganta linjer har det snabbt blivit ett av HTH:s allra mest omtyckta kökskoncept.

Jag avslutar dagens lista med att visa tjusiga bilder från ett inredningsuppdrag i ett privathem som utförts av inga mindre än Note Design Studio. Ett penthouse i Stockholm med arbetsnamnet Alm Residence där de konstintresserade ägarna ville att deras konstföremål tydligt skulle ingå i själva inredningen.
Så smakfullt och genomtänkt och den röda nyansens som implementerats genomgående är perfekt avvägd enligt min smak.
Se hela bildsvepet och läs mer HÄR

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns ovan om inget annat anges*

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *