Helgens bukett

av | feb 26, 2022 | Okategoriserade

*inlägget innehåller annonslänkar*

Lördag med sol, ett härligt och välkommet inslag i dessa minst sagt dystra tider. Bilderna från Ukraina lämnar ingen oberörd och det vi allra minst önskat oss är nu ett faktum som är svårt att värja sig emot.
Jag fastnar så lätt i funderingar och oron växer lite efterhand, det är så lätt att blunda för det man tycker är obehagligt men det som sker i Ukraina gäller även oss här i Sverige.
Jag brukar inte uttrycka politiska åsikter osv här i bloggen då jag vet att detta lätt kan misstolkas och skapa kommentarsföde som är svårt att behärska, men nu känner jag ändå att jag åtminstone vill säga att jag önskar att diktatorer och envåldshärskare som styr stora nationer som Ryssland, Kina , Nord Korea mfl borde inte få finnas i vår värld 2022.
Man blir bara så ledsen när man tänker på hur mycket misär och lidande enskilda individer som dessa maktgalna, farliga män kan skapa utan att något hindrar dem nämnvärt.

Sen ser jag att många skriver att de pausar samarbeten, att det är svårt att vara som vanligt osv med kriget i Ukraina så tätt inpå.
Att man vill visa solidaritet osv med människorna där och därav dämpa sig just nu.
Just nu, hur menar man då, just denna veckan och sen fortsätta som vanligt nästa vecka fast inget blir som vanligt för människorna som befinner sig där eller som är på flykt.
Det blir lite dubbelt budskap tänker jag, ja lite som om det är ett tillfälle för att visa vem som bryr sig mest, är godast, skänker mest till välgörenhet osv.
Man hjälper självklart till anser jag, skänker efter förmåga osv men gör man det verkligen från hjärtat behöver man ju inte berätta för hela världen att man gjort just detta, eller?

Jag har även sett de konstigaste kommentarerna och onödiga påhopp hos andra influensers, så glad att vara förskonad från detta och tänker att den typen av beteende är helt onödigt alla dagar och i synnerhet nu.
Att åtminstone kunna vara snälla mot varandra och utgå ifrån att alla vill väl och gör så gott man kan utifrån sina egna resurser.
Livet måste fortgått i det vanliga på något sätt, och det betyder INTE att man inte bryr sig eller funderar på det som sker.

Min helgbukett denna helgen, ja på köksbordet står vita tulpaner och liljor i en favoritvas som jag köpte HÄR men är tyvärr slutsåld, dock finns det en liknande fin variant att köpa HÄR .
Den stora vasen utan blommor är vasen Kolonn från Skrufs Glsbruk som just nu är nedsatt med 20% rabatt HÄR

Stolen i bild med rottingnät som jag tipsat om tidigare hittar du enkelt HÄR

Boken Where Chef’s Eat HÄR samt kokboken Bayrut Cookbook kolorna från Pärlans HÄR

Smörkupan av tenn med kaninen på HÄR

Ikväll blir det ännu en lugn hemmakväll här hos oss.
Lite god mat, kanske kolla på Mello eller någon serie som jag isåfall måste leta upp först då vi sett färdigt på This is Us säsong 5,  blir det som händer denna kväll.
Har du förresten inte sett This is Us så kan jag varmt rekommendera denna charmiga serie med väldigt mycket resonemang, kärlek osv.

Ha en fin kväll och välkommen hit igen.

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *