*inlägget innehåller annonslänkar*

Ny vecka, livet knallar vidare oavsett vad som händer både på nära håll och lite längre bort.
Jag har så mycket tankar just nu om allt möjligt från stort till smått, känslor som bubblar och minnen som kommer till mig.
Att mista en kär familjemedlem, om än ”bara en hund” för någon annan, är oerhört smärtsamt och tar på krafterna.
Jag oroar mig även för allt som sker just nu kring Ukraina och i Europa, men tänker samtidigt, varför ser jag så få som reflekterar över detta i sociala medier?
Är det verkligen så få som inte bryr sig eller är det minsta rädda? Hur resonerar du?

Jag scrollar bland bilder i arkivet och hittade denna bildserien med August och lilla fina vasen Liv ovan i bild i fokus.
Enmunblåst glasvas som tillverkas i Småland i ett designsamarbete mellan en av mina personliga favoriter Mimou, och Bergdalahyttan.
Mimou drivs ju framgångsrikt av fantastiska Malin och hennes man Jens Karstensson, och den nya fina vasen är nästa steg på det hantverksprojekt som Mimou startade under pandemin och först ut var den lokalt tillverkade ryakudden Bibi som produceras i Blekinge.

”Vasen Liv har varit en alldeles speciell resa för oss, säger Malin Karstensson. Jag och Anki Johansson åkte till Bergdalahyttan med en vilja att skapa något lokalt. Där möttes vi av en enorm hantverksskicklighet hos glasblåsarna Lennart Nissmark och Magnus Karlsson, som är känd för att skapa skulpturen till tv-priset Kristallen. Ägaren Roger Johansson är en av Sveriges skickligaste glasslipare. Deras nyfikenhet och öppna sinne gjorde att vasen Liv kunde bli till. Någonstans på vägen så blev även Liv en känslosam resa där alla egenskaper hon har överensstämde med vad man genomgår i sin resa genom livet. Det var så hon fick sitt namn, Liv.  drivkraft har alltid varit hur produkter blir till snarare än att börja ur ett designperspektiv. Liv ger liv och för mig blir hon bara vackrare och vackrare.”

Fina lilla gubben August, kan inte riktigt greppa att han inte finns här hos oss längre.
Alla och en var hittar man ju snabbt sina favoritplatser i ett hem och så även hundarna.
Redan en kort tid efter att vi flyttat in i vår lägenhet i Torekov då fann August, Affe och Agathon var sina ”go to ställen”, och ja, August plats under sängen i sovrummet gapar tom just nu.
Extra smärtsamt är det dessutom att se Affe leta efter honom,  och idag även att han hade gått och lagt sig på hans plats….

Fina kudden Bibi HÄR som är den första produkten i samma anda som vasen Liv som Malin har tagit  initiativ till i svallvågorna av pandemin då det var omöjligt för dem att resa till Thailand och besöka de lokala hantverkarna som man annars samarbetar med där för att tillverka korgar, kuddar, keramik osv.
En svensktillverkad kudde i samarbete med Hitex i Svängsta som producerat mattor av hög kvalitet sedan 1982, ett hantverksprojekt i Sverige som motpol till de hantverksproducerade produkterna från Thailand som blivit Mimou’s signum.
Kudden Bibi tillverkas av tuftad rya av ull och lin på en botten av återvunnet fibermaterial, och baksidan är av Mimous tätslagna hellinne som återfinns i många av Mimou’s mest omtyckta produktserier.

Ovan skymtar även ett stort mönstrat kuddfodral som man fyller med ett överblivet täcke, fodralet sytt i ett kraftigt tyg med vackert jaquardmönster och finns HÄR, blå kuddar i sammet från Mimou HÄR, en vit pläd i tvättad hellinne HÄR samt ett vitt kuddfodral i tvättad lin 50×70 cm HÄR

De vita gardinlängderna i hellinne finns i flera färger HÄR

Varje vas är helt unik i sig så mått, färg och form varierar betydligt från vas till vad, men höjd ca: 7-9 cm för samtliga vaser i fina kulörer som du kan spana in närmare HÄR

Finaste lilla vasen och en söt liten ros, enkelt och fint på ett skört sätt, ja som livet i sig.

Ha en fin Alla Hjärtans Dag och glöm inte visa din kärlek till dem som står dig nära och var rädd om dig.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *