Förra årets nyårsdukning

av | dec 26, 2021 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej fina kompis hoppas allt är fint hos dig denna söndag som även enligt almanackan är Annandagen och julens lugna gemak med stilla ro här hemma hos oss
Nyårsafton är i antågande, en kväll som ofta innebär stora förväntningar men här hos oss blir det i år inte mycket till firande eftersom läget är som det här här hos oss med lille Affe.
Han är så tapper och hänger med oss nu i jul, men imorgon ska vi ringa till veterinären och be at de kikar på honom…

Ikväll kikar jag tillbaka på vår nyårsdukning förra året och hoppas att du vill göra detsamma.

Min dukning gick i vitt, grågrönt och silver som du ser och jag blev själv väldigt nöjd med det hela när det var klart.
Till årets sista dag bör man ju duka lite extra festligt för att förstärka måltiden och kvällen som gör avstampet in i det nya året.
Att duka lite extra fint både till vardag och fest är något att lägga vikt vid tycker jag, och det spelar ingen roll om man bara är två är väldigt många!

Över bordet hängde min fina och omtyckta ljuskrona med en krona av metall som stomme, och denna finns HÄR

Stearinljus HÄR // Bernadotte servettringar HÄR // släta servettringar HÄR och // fler servettringarHÄR

Duk Linnepläd med invävda bomullstrådar HÄR

Mattallrik HÄR // Assiett HÄR

Uppläggningsfat HÄR // Liten skål HÄR

Litet fat HÄR // mer av // Ståhl Keramik

Champagnekupor HÄR // fler fina Champagneglas  HÄR ,

Rödvinsglas Surface är formgiven av den prisbelönte kocken Sergio HÄR

Ljusstake med monogram HÄR // Hamrad förnicklad ljusstake HÄR // och HÄR

Ljusttakara Svenskt Tenn ochler fina ljusstakar från Classic Collection

Liten vas HÄR  // fler vaser HÄR

Grå tygservett HÄR  // fler fina linneservetter HÄR  // Pappersservet med tryckt mönster HÄR

Bernadotte-besticken från Georg Jensen  på REA HÄR

Jag använde i stort sett bara sådant som jag redan hade i mina skåp här hemma men köpte nya grå kronljus på REA HÄR , gråa pappersservetter och servettringar som jag hittade i en butik här i byn, finns fina servettringar HÄR och HÄR, och till nästa dukning ska jag införskaffa dessa.

Blommorna är leftovers från julen som jag arrangerade om, kulorna på bordet ar julgranskulor från granen, och som bordsduk använde jag två älskade vita linneplädar som jag haft länge.
Det är det allra bästa tycker jag att använda sig av sådant som man redan har och sätta samman dukningen med olika typer av porslin, mixa till sin egen stil och använda den fantasi som man har..

Porslinet kommer från Sthål Keramik och även det avlånga fatet med blockljusen på från samma varumärke och min kulör är denna grågröna som är så fin.
Glasen är champagnekupor i kristall utan speciellt varumärke men liknande finns HÄR och fler fina champagnekupor HÄR , de andra små vinglasen på låg fot kommer från Serax och finns HÄR

Ljusstakarna kommer från Svenskt Tenn och Classic Collection och vaserna är blandning av vaser från Svenskt Tenn och helt vanliga no brand vaser tex HÄR och de pyttesmå vaserna HÄR som jag använder till solitärer och små kvistar.

Jag brukar nästan alltid duka med linneservetter, vi använder alltid sådana till vardags när vi äter, men här blev det pappersservetter från eftersom vi skulle äta en massa skaldjur.
Ja, då känns det fräschare att byta servett många gånger, tycker jag, men jag hade en random tygservett i knät som extra säkerhet eftersom jag ALLTID spiller…

Fina grå tygservetter hittar du förresten  HÄR med 40% rabatt

Besticken fick även denna gång vara Bernadotte-besticken från Georg Jensen på REA HÄR , då det är mina favoritbestick som både är snygga och vilar skönt i handen.
Vi använde även våra skaldjursbestick finna liknande HÄR, men dessa kom inte med i bild, tyvärr.

 

 

En liknande dukning minus de lite vintriga inslagen går ju att använda sig av även vid andra lite festliga tillfällen då man vill duka lite extra fint tänker jag, eller också att spara på näthinnan till nästa nyår.

Ja, så där såg det ut när vi firade en stillsam men mysig nyårsafton här hos oss och det var en så himla fin kväll med bästa sällskapet och godaste maten man kan önska sig.
Nu blir det ännu en mysig kväll med samma sällskap men istället för festlig nyårsmeny blir det rester av julmaten, det funar fint det med.

Kram

1 kommentar

  1. Annika

    Så fin dukning du gjort!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *