*inlägget innehåller annonslänkar*

 

Tankarna flyger och far fram och tillbaka när det gäller vilken stil och kulörer som den nya lilla lägenheten i Torekov ska inredas i.
En ide och stil som ena dagen kändes självklar, ersätts snabbt av något nytt som poppar upp, ja vi får väl se vart det slutar när jag väl funderat klart…men jag vet iallafall varåt det lutar….
Renoveringen rullar på med målning, snickerier som ska påbörjas i denna veckan och tanken är ju att vi ska kunna flytta in någon gång i december så jag får nog börja sätta fart inte minst om jag ska hinna få en soffa i tid…

Min absoluta drömsoffa, Liljevalchs soffan från Svenskt Tenn är uträknad reda på förhand eftersom den inte alls på långa vägar skulle få plats på den lilla ytan som vardagsrummet utgör, så trist eftersom det inte finns någon annan soffa som kan mäta sig med den i mina ögon

Soffan ovan i bild  HÄR har länge varit en kandidat men vill nog hellre ha en modulsoffa utan armledare lika denna  HÄR och en lurvig matta HÄR  därtill.

Drömpläden ovan vill jag gärna ha och denna finns hos Svenskt Tenn.

Basen kommer att vara ljus (vit)  mot det mörkbruna trägolvet för att inte göra lägenheten än mindre än vad den är, och dessutom finns det ju som du kanske redan sett, rejält snedtak både i vardagsrummet och i sovrummet.
En av stilarna som hela tiden finns på näthinnan ser ut ungefär som nedan, vad tror du om det?

Flyttbar svart öppenspis HÄR

En  soffa i vit teddy tillverkad i Frankrike HÄR

Svart taklampa som hänger i två sladdar, ställbar HÄR

Taklampa med en special väv som kläs på en stålkonstruktion HÄR

Bordslampa i svart stålställning och mässingdetaljer HÄR

Svart fåtölj design Faye Toogood  HÄR och i vitt HÄR// Vågig grön liggfåtölj HÄR finns i fler färger

Taklampa formad som en kjol HÄR

Tock lurvig matta HÄR// Matta med tjock lugg vävd i mönster och tjocka tofsar HÄR

Randig matta med kort och lång lugg skapad av Lotta Agaton HÄR

Signerat print i limiterad utgåva HÄR

Bok av designern Terry Joyce HÄR// Pläd i mohairull HÄR

Bordslampa med marmorfot och grön glasskärm  HÄR

Staty i form av en fot HÄR // Vasen Dagg HÄR och krukan Hortus HÄR

Klaffbord med låda HÄR

Stolen P5 av Josef Frank HÄR // Tevagn av Josef Frank, finns i fler färger HÄR

Fluffig kudde HÄR

Kudde med gröna blad och blommor HÄR// Kudde med gröna fåglar HÄR

Vit bordslampa från Flos  HÄR

En platsbygga trappa till loftet ungefär lika denna i bild, och med smart förvaring inunder är på gång inom kort men oklart om denna hinner bli färdig innan inflytt…trappan och loftet står näst sist på priolistan som är ganska lång om vi säger så.

Alla eluttag och strömbrytare ska bytas ut, garderober och platsbyggd förvaring ska på plats, fönsterbrädor, nya element, elementskydd ska fixas, och det dyker upp nya ideér efter hand precis som det alltid gör när bollen sätts i rullning.

En bild från köket i lägenheten som endast ska få ett nytt vitrinskåp har jag tänkt, eventuellt ett avvikande bänkskåp som jag har tittat på HÄR och även detta i samma stil fast på golvet vid fönstret HÄR

Vad tror du om det??

Lamporna i köket fick vi på köpet av den förra ägaren tre svarta Aim Takpendel  som passar fint in i det hela så dessa får vara kvar iallafall tills vidare.

Jag funderar jag på en maffig taklampa i vardagsrummet och en lite mindre till matplatsen…
Lamporna ovan i bild finns bland kandidaterna och vill du spana in dessa, kika HÄR och HÄR och dessa båda är faktiskt på kampanj just nu.

Soffan som jag nämnde i inledningen av inlägget fast i en lite annan variant och utan armledare är nog den soffan som det lutar mest åt just, perfekt eftersom den är låg i modellen vilket krävs med hänsyn till snedtaken osv.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *