Bästa middagarna

av | okt 5, 2021 | Okategoriserade

Hej kompis!
Några av de allra bästa middagarna i mitt liv har jag ätit på Matbaren, Matsalen och Rutabaga som samtliga är restauranger som signerats Mathias Dahlgren.
Matsalen finns inte längre utan där finns Rutabaga sedan några år, en restaurang med helt vegetarisk meny.
Jag  och min man började äta på Matbaren när vi träffades för 12 år sedan,  och sedan dess har det blivit ett antal goda middagar där, ja inget stockholmsbesök utan en middag i Matbaren.
Själva inredningsdesignen som skapades av Ilse Crawford när restaurangen öppnades finns kvar och känns varm och välkomnande, ja lite som att kliva in i ett kök hemmavid.

Och inget undantag denna gången, och jag undrar om det inte bättre än någonsin, så himla gott från start till mål och världsklass service av den vänliga personalen.
Matbaren hade tidigare en stjärna i Guide de Michelin men har tyvärr tappat denna, men jag personligen tycker att de bo de få tillbaka stjärnan inom kort.

Startade måltiden med två snacks i form av sparrisbroccolini med en god ostsås samt friterade små torskbollar…

….följt av gudagoda havskräftor med örtmajonnäs att doppa i samt gott surdegsbröd från deras eget bageri som heter Green Rabbit.

Ovan i bild ser du gulfenad tonfisk serverad som sashimi med soya, gari och wasabi som faktiskt inte var sista rätten utan klämde även till med en torsk med svamp och forellrom som tydligen var så god att den inte fick komma med på bild ens.

Ja, så kan det gå när man äter middag i världsklass på Matbaren i Stockholm.
Och ja, då värd en stjärna, hör ni det?

Kram

 

 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *