Shopping och fika i Båstad

av | jul 27, 2021 | Inredningshjälpen tipsar!

I helgen som passerat tog vi en liten shopping och fikatur uppe i byn, ja dvs Båstad för att förtydliga, och här har vi nu under sommarmånaderna både större utbud när det gäller shopping, fika och restauranger.
Ja, precis som många andra sommarorter som blommar upp lite extra i semestertider så känns allt lite extra inbjudande och lockande, och första stoppet blev i Lexington-butiken som varje år öppnar upp en liten pop-up-butik i det lilla gulliga gula trähuset ovan i bild.

Där inne hittar man både en massa inredning till sovrummet och köket samt badrummet, och självklart även mode, och nu i helgen startade dessutom REA’n med 50% rabatt på alla kläder.

Home-produkterna var tyvärr inte på REA i butiken men det finns REA online om du kikar
HÄR och dunder-REA HÄR

Tyvärr, var det inte REA på den rutiga tygväskan ovan i bild som är en perfekt beach bag, men jag hittade den på REA HÄR istället så där slog jag till.

Jag tänkte visa lite senare vad jag slog till på men har du inte vägarna till Båstad, så finns det en bra REA om du kikar HÄR,HÄR eller HÄR och HÄR

Efter Lexington gick vi rakt över Köpmansgatan till favoritbutiken här i byn som jag ofta omnämner, ja det är såklart Studio J som drivs av Jenny som väljer ut både blommor, möbler, inredningsdetaljer och kläder med fingertoppskänsla samt visualiserar det på ett jättehärligt och inspirerande sätt i den fina butiken.

Redan utanför butiken är det alltid väldigt inbjudande och fint och här ser vi även att vårt italienska varumärke Ethimo finns representerat.
Jenny har tagit in några av de mindre möblerna till butiken, men det går alldeles utmärkt att beställa från hela Ethimo-sortimentet HÄR.

Tar man ett kliv in i butiken så möts man även där av fina Ethimo-produkter i form av lounge-stolen Kilt designad av Marcello Zilianiav tillverkad av fin certifierad teak i kombination med lindat rep, och denna kan du spana in närmare HÄR.

Hos Studio J brukar jag köpa allt gott från Gridelli  som olivoljor, balsamvinäger osv  men deras produkter finns även online
HÄR. Har du tex inte smakat deras magiska pistagecreme HÄR så måste du testa ponto.

I förra veckan hölls det vernissage i butiken tillsammans med ingen mindre än entreprenören/fotografen Annica Eklund vars fina fotoprint som nu finns att köpa på plats i butiken.
Annica @annicaeklundstudio driver för övrigt familje/designföretaget Bolon tillsammans med sin syster Marie och de har superfina hus i Torekov så det finns en naturlig koppling till det hela.

Hos Studio J hittar du även en annan fin agentur som vi har nämligen det franska soffvarumärket
Home Spirit , och i butiken finns XL fåtöljen Cap Ferret på plats klädd i härlig linnetextil men det går fint att beställa alla soffor och spana in textilprover osv hos Jenny i butiken.
Min favoritsoffa som jag funderar på till lägenheten i Torekov är Loire Bouclé eller ev denna underbaring

Efter den lilla shoppingrundan begav vi oss ett par hundra meter längre bort på Köpmansgatan till innergården bakom byns ljuvligt fina bokhandel i gammaldags stil, och dör hittar man sommarcafeét Bokhandlargården som är ett måste att besöka sommartid.

En jättehärlig prunkande innegård som är hur charmig som hest, ja vem blir inte igen på fika eller lunch i en så fin miljö som denna?

Lille Agathon var med då vi inte kan lämna honom hemma men han tyckte nog att det var lite väl varmt..
Så snäll att ta med, och lätt att ha att göra med, ja en riktig litte guldklimp.

Getty Pop!

Snygg-glass eller rättare sagt italiensk gelato på pinne….

Vi slog till på morotskaka och en mandelkaka, citronlemonad och kaffe samt en glassnyhet i form av italiensk Gelato från Getty Pop som håller till i Falkenberg. Riktigt god glass som du hittar på olika ställen som tex HÄR

Hoppas att du gillade att hänga med på ett hörn!

Välkommen hit snart igen.

 

2 Kommentarer

  1. Cissi

    Grattis till er lille kille, så fin

    Svara
  2. Yvonne

    Vilken mysig utflykt! Undrar vad det är för fina blommor bakom dig, någon som vet?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *