Medelhavsmat för en lat sommar…

Som uppföljning på mitt förra inlägg och även inlägget  HÄR kommer här ännu ett inlägg med mat-tema eller snarare inspiration till det dukade sommarbordet.
Sommaren är en härlig tid för att helt oprentiöst träffas och äta god men enkel mat, ja lite som vid Medelhavet, en lite senare sittning utomhus, och dukningen behöver inte vara pretentiös men ska kännas hjärtlig och välkomnande.
Ja, släng på en duk av linne och dito servetter HÄR, ditt bästa eller sämsta porslin, mixat eller monokromt, glas, bestick  osv.
Grilla, gör stora fräscha sallader och servera med god kall sås, bröd osv, charkplatta och annan plockmat går alltid hem precis som varmrökt lax, kokt nypotatis och romsås. Vill du vara riktigt lat, beställ färdig mat, pizza osv men vad du gör, UMGÅS nu när vi äntligen får göra det igen.

Gillar du det som syns ovan i bild så finns kannan av keramik HÄR, fatet HÄR och salladsbesticken HÄR.

Varma dagar kräver iskalla drycker, och is kyler is så börja med att grunda med rejält med is i kannan INNAn du fyller på med vätska. Gör du tvärtemot finns det risk att det bara blir blaskigt…

Kannan av glas finns HÄR och glasen HÄR

Ställ fram skålar med god plockmat snacks osv, det kan bli till en hel lättare middag!

Fatet med träskålar hittar du HÄR

Skärbrädor  av trä är toppen att använda som uppläggningsfat osv, du hittar dina skärbrädor HÄR.

Om du gillar servetternas ovan….

Kika HÄR

Dukat bord mer keramik från bland annat House Doctor HÄR och Mateus som är ett av mina favoritvarumärken till det dukade bordet.
Älskar dessutom att mixa olika stilar, kulörer osv det gör dukningen mera personlig.

Så himla smart med en matkupa lika ovan eller av glas HÄR att ställa över ett fat skål eller rund skärbräda av trä.
Fler fina skärbrädpor av trä hittar du HÄR  och skålarna som syns i bild hittar du HÄR

En kanna med tappkran är toppen för servering av sommarens läskande dryck av valfritt slag, och du hittar en fin   samt en variant i ställning som är på REA HÄR

Som avslutning passar det alltid fint med glass eller sorbet av önskar slag. Jag personligen älskar läskande sorbetsorter eller glass med smak av postade, päron eller hasselnöt.

Glassbägarna av metall hittar du HÄR och brickan av rotting finns HÄR

Har du missat bordsstången HÄR som man fäster i bordet och sen kan hänga dekorationer av olika slag, lampor som drivs med solceller eller en ljusslinga .

Ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.