Varvet i Torekov

av | jul 13, 2021 | Livet, Mat, Okategoriserade

Hej fina kompis, hoppas att du har det fint i värmeböljan?

Idag kan det nog ha varit årets varmaste dag gissar jag, åtminstone har det varit ”hett om öronen” här i Båstad idag, ja så pass att jag inte kunde sova alls inatt utan låg bara och vred mig…
Första doppet nere vid bryggan här hos oss blev tidigare än vanligt idag, ja redan vid 8-tiden hoppade vi i för att svalka oss.

En dag för sol och bad och för lite miljöombyte körde vi ut till vårt fina Torekov som vi snart kan kalla hemma, eller sommarställeish för vi har ju fortfarande kvar vårt hem i Malmö.
Kan faktiskt inte tro det ännu men snart har vi en egen lägenhet där i den lilla fina byn som vi älskar så mycket och spenderar ofta vår lediga tid där.
Väl där badade vi i det kristallklara vattnet, från klipporna idag och inte från Morgonbryggan, och bästa utsikten mot Hallands Väderö finns ju från badbryggorna i Torekov.

Efter badet styrde vi kosan mot hamnen och en av flera restauranger som finns där under sommarhalvåret, nämligen Varvet i Torekov som syns i bild här ovan.
Varvet ligger mitt i Hamnen och går inte att missa, och där finns både en cafédel, en inomhusrestaurang och en stor fin uteservering.

Vi kom lite efter den värsta lunchrusningen och hade tur att få ett bra bord utomhus för att beställa in en lite senare lunch (serveras fram till 16.00) från menyn som hade mycket gott att välja mellan.

Vi beställde in en Tagliatelle med Ragu gjord på nötkött, och även en väldigt god och fräsch Chevré-sallad med betor, aprikoser, mandlar, bladspenat och en massa annat gott som sällskap till den goda getosten.
Vi delade på båda rätterna och njöt massor i solen, ett ställe som jag varmt kan rekommendera från hjärtat helt utan reklam.

Båtmyllret i juli både här i Torekov och inne i Båstad är på topp minst sagt, och här i bild ser du även den stora båten som man kan åka ut till Hallands Väderö med om man inte har en egen liten båt att puttra iväg med…

Som perfekt avslutning på dagen i Torekov åt vi en glass som vi köpte i caféet hos Varvet och där säljer de den goda gelato från  World of Riccardo som har sin bas och ett fint glasscafé med namnet Möllegård utanför Halmstad.

Kombinationen Körsbärsglass tillsammans med Blåbärssorbet visade sig vara ett vinnande koncept i sommarvärmen.
Och på tal om Halmstad, imorgon ska vi ditt en sväng på ett litet hemligt mission, berättar mer om det blir något av det hela, det återstår att se!

Kram

2 Kommentarer

  1. Anne Rosell

    Vad roligt att du skriver så fint om Varvet, det drivs av en vän till mig, Ulf Nordvall, som på riktigt är den snällaste person som finns. Gläds åt deras framgång och efter ditt trevliga inlägg kanske ännu fler hittar till dit.

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Fredagsmys en torsdag…

    […] glasstillverkning där men även filialer inne stan och i Kungsbacka samt att glassen sålts av Varvets Café här i Torekov och skött det så dåligt att vi undvikit att köpa av dem. (isig klumpig glass som […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *