Hamnkiosken i Båstad Hamn

Vilken helg, vilket väder!
Vädret och temperaturen denna helgen går ju inte av för hackor, på snudd tropisk hetta med nätter där luften stått stilla i sovrummet och jag igår hade vi runt 28° inomhus när det var dags att lägga sig.
Idag tog vi ännu en promenad från Norrviken längs med havet, bästa promenadstråket just nu eftersomdet fläktar skönt från havet och att det finns lite skugga emellanåt, ja man ska ju inte klaga nu när sommaren är här på riktigt men visst är det på gränsen till för varmt?

Väl framme i Båstad’s fina lilla hamn stannade vi till för en glasspaus hos nya fina Hamnkiosken, ja kiosken har ju funnit där sedan länge, men inför i år har det skett ett ägarbyte och kiosken har renoverats, fått ny större uteservering osv.
Här kan man köpa både ”vanlig kulglass” i väldigt många olika smaker, mjukglass och italiensk gelato från Aldo’s som tidigare endast fanns i Skanör, och därtill även hamburgare och annan kioskmat.
Dessutom såg jag idag att det finns speciell hundglass för våra fyrbenta vänner, ett bättre alternativ än vanlig glass skulle jag tro.
Mitt val föll på gelato och mannen valde mjukglass, men det var minsann till och med för varmt för glass eftersom glassen smälte fortare än man hann äta den…

Älskar italiensk gelato och sorbet eftersom det är mer läskande i värmen, ja vanlig gräddglas kan ju lätt bli lite mäktig tycker jag.

Försvinnande gott ,bokstavligt talat!

Sit men inte minst en kick på en del av uteserveringen som går helt i svart och där fina olivträd mm finns med och skapar medelhavskänsla mitt i lilla Båstad.

Har du vägarna till Båstad i sommar så missa inte ett stopp hos Hamnkiosken i Båstad Hamn, du behöver ingen närmare vägbeskrivning för det är så litet område som utgör själva byn och alla restauranger osv  ligger i stort sätt på ett och samma ställe, ja snett mitt emot kiosken ligger välkända Pepes Bodega och strax brevid ligger Hotel Skansen med deras SPA ,kallbadhuset,  tennisbanornan osv.

Det var för övrigt i hamnen som jag föll så illa och bröt min armled tidigare i år, jag får faktiskt fortfarande kalla kårar av obehag när jag går förbi platsen där jag föll….
I veckan som kommer ska jag till en handledsspecialist i Halmstad för att se hur det blir framöver, om det blir en ny operation eller inte eftersom benbrotten inte läkt som de ska.
Jag längtar inte direkt efter mera gips osv, speciellt inte mitt i sommaren…

Ha en fortsatt fin kväll.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.