Inredningsnyheterna v.15 /2021

av | apr 17, 2021 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate

Hej fina kompis!

Denna veckan har det blivit en hel del inspiration när det gäller att inreda ute med terrasser, balkonger och alla andra uteplatser i fokus, och inget konstigt med det eftersom det är helt rätt i tiden.
Veckans lista med inredningsnyheter inleds på samma sätt med en av de finaste utemöbel-serierna som jag sett och som designats av en av mina absoluta favoritdesigners….
Häng med!

Sprillans nya serien Jeko kommer från italienska Gervasoni och är designad av den mångfaldigt prisbelönta Paola Navone som designat väldigt många av de möbler som finns hos nyss nämnda designvarumärke.
Hela den fina serien med indonesiska influenser tillverkas av Eco-teak och har kuddar med avtagbara kuddfodral och vitt tyg. Så fin!
Gillar du denna serie måste du även spana in Paola Navones design-serie Rafael för Ethimo som du hittar
HÄR.

Bruno Mathsson Internationals fåtölj Eva har gjorts i en begränsad upplaga av sandgjuten och till största delen återvunnen aluminium och visades för första gången i Stockholm under möbelmässan 2020.
Stolen tillverkas i Småland och de första 49 exemplaren är är tillverkade i numrerade.
Tipstack till Frida

The Grace Chair tillverkad av rotting designades av den framlidna danska designern och arkitekten Tove, design från arkivet med andra ord som nu våren 2021 tar plats i GUBI Collection.
Stolen tillverkas/flätas för hand av yrkeskunniga arbetare i Indonesien, som de flesta andra möbler av denna typen, och varje möbel blir därmed lite unik i  dess utförande.

2005 lanserade italienska Foscarini  lampan Caboche, formgiven av Patricia Urquiola och Eliana Gerott, och nu våren 2021 presenteras Caboche Plus, en uppdaterad version av den ikoniska lampan som samtidigt introduceras i en ny grå färg.

Lampan Tense ovan i bild introducerades under Stockholm Furniture Fair i februari 2020 av danska New Works, men stoppades sedan pga pandemin eftersom dess material plötsligt visade sig svårt att skaffa.
Den molnliknande nyansen är tillverkad av Tyvek, som också används för utrustning i kampen mot Covid-19, men u är det dags för Tense att återigen göra entré på marknaden.

Ovan I bild ser vi senaste nytt från belysningsföretaget Vibia i form av en hel serie armaturer med namnet Kontur designade av den tyske stjärndesignern Sebastian Herkner.
Kontur kännetecknas av dess smala svarta metalsträng som finns implementerad hos samtliga varianter av denna minimalistiska lampa med LED som ljuskälla..

Det finska ekodesign-företaget Woodio lanserar nu Woodio Block, världens första vattentäta toalett tillverkad i massiv träkomposit.
Produkten är tillverkad i Finland, av finländsk träflis och vid  utformningen av Block har Woodio slagit samman det bästa av nordisk design och hållbar innovation och därmed skapat en revolutionerande nyhet på badrumsmarknaden.
Den runda vägghängda toalettstolen har en tidlös skandinavisk design och är ett miljövänligare alternativ till traditionell keramik.
Koldioxidutsläppen är vid tillverkningen av Woodio Block betydligt lägre än vid tillverkningen av en keramisk motsvarighet.

Day home, Fotograf Åsa Liffner, Set stylist Josefin Tolstoy

Sedan 2005 har danska Day Home genom Marianne Brandi skapat sofistikerade inredningsprodukter med ett stilfullt och säreget uttryck med hela världen som inspirationskälla.
Genom sitt noggranna och moderna hantverk har varumärket gjort sig välkänt i så väl Skandinavien som i stora delar av världen, och nu öppnar Day Home som så många andra varumärken, en egen e-handelsplats med sitt sortiment worldwide.
Samtidigt som företagets stora satsning i att re-lansera hemsidan och öppna upp egen e-handel uppdaterar de även deras logotyp.

Designstudion Layer med säte i London är aktuella med ett andra designsamarbete när det gäller högtalare för ingen mindre än Bang & Olufsen.
Den senaste högtalen bär namnet Emerge, en högtalare med slimmad bokinspirerad siluett.

Ovan i bild ser vi det senaste Artilleriet Art Collaboration som de lanserat nyligen tillsammans med den talangfulla konstnären och designern Sofia Lind.
Sofia Linds ”Hold on” och ”Blue stripe” är exklusivt skapade för Artilleriet och är två nära avbilder av originalmålningarna i oljepastell och gouache.
I den tryckta upplagan har man har låtit penseldrag och strukturer i pappret vara synliga vilket ger en autentisk upplevelse av verket.
Motiven tar upp en stor del av bildytan och utmanar frågan om hur mycket plats individen får ta och hur mycket plats som finns.
Motiven säljs exklusivt hos Artilleriet  och i en begränsad upplaga.

 

Nina Gerthel är en känd inredningsprofil i Malmö och bokstavligt talat född in i inredningsbranschen och har  redan i ung ålder hunnit vara visual merchandiser, inköpare, inredare, butikschef och VD för familjeföretaget Olsson och Gerthel. Idag har Nina, efter 20 år i företaget, valt att starta eget och driver inredningsfirman Nina Gerthel som hjälper privatpersoner och företag med stora och små inredningsuppdrag, så modigt och spännande.
Spana in Nina Gerthel på Instagram HÄR och även hennes fantastiskt tjusiga hem på Gamla Väster i Malmö HÄR

Foto Nina Gerthel : Andrea Papini

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive förtag som omnämns i texterna ovan.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *