En skitdag

Hej fina kompis, hoppas att du haft en fin fredag så här långt?
Jag har haft en riktig skitdag med en smärta i armen som bara pågår vilket är oerhört påfrestande inte minst för humöret.
Igår var jag på sjukhuset för att ta bort gipset, träffa läkaren och även ett besök hos arbetsterapeuten.
Det var med skräckblandad förtjusning som jag återbekantade mig med armen, så ynklig och mörbultad och med ett 1dm långt ärr som inte är det vackraste jag sett….förhoppningsvis läker det till det bättre?
Somliga rörelser känns helt hopplöst omöjliga att göra och tummen är fortfarande helt rak och oböjbar utan tvång.
Förlåt mitt gnäll, känner mig som en riktigt trist och negativ person just nu vilket “inte är jag” eller så som jag vill vara.

Ikväll har jag beställt råbiff eller carpaccio till middag, två rätter som jag vet att min man kan briljera med i köket.
Gärna lyxvarianten gjord på oxfilé, så himla gott och relativt lätt att lyckas med.
Jag längtar tills orken kommer åter så att inte allt behöver gå på halvfart som det gör just nu, inte ens en promenad i vårsolen känns lockande och då är det illa när det gäller mig. Tipsa mig gärna om någon bra serie eller film som kan skingra tankarna från smärtan.
Jag har ju en hel lista med tips HÄR om du är nyfiken på sådant som jag sett och gillat lite extra.
Ha en fin kväll!

Kram

5 reaktioner på “En skitdag”

 • Åsa skriver:

  Kämpa på och det är ok att gnälla. Ha en trevlig helg ❤️ mvh Åsa

 • Tina skriver:

  Muskler och kraft försvinner fortare än man tror under gipset. Min upplevelse av gipsat knä är att det tar lååång tid även att få upp rörligheten. Ännu ett år efter min fraktur är knäledens rörlighet inte som tidigare. Mitt råd är att träffa en bra fysioterapeut när du väl får börja träna, och få hjälp med träning av både styrka och rörlighet.

 • Eva skriver:

  Tin Star och Mr Mercedes på C-more.

  Krya på dig!
  Kram

 • Eleonora skriver:

  Ett serietips: Velvet på Netflix om du inte redan sett den. En helt underbar serie om ett modehus i Madrid på 1950-60-talet. Serien har även underbar musik. Det finns en spin-off-serie som heter Velvet Collection men börja med Velvet om du inte redan sett serien.

 • Veronica skriver:

  Usch ja vet precis hur det känns. Bröt fotleden illa för några år sedan och den känslan när dom tog bort gipset var också en chock😖 Tyckte första tiden efter gipset togs bort var jobbigast, ingen hade förvarnat hur stel man är och att det tar tid att få tillbaks rörelsen igen. På läkarna lät det som att det är bara att gå som vanligt men fick höra fr en ortopedsköterska jag träffa några månader senare att det tar ca ett år eller mer att få tillbaks rörligheten.
  Så du får räkna med att det tar tid att få tillbaks rörligheten. Första veckan är värst sen vänder det och känns bättre och bättre kämpa på 🌸🤗

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.