Mina mattor & mattfavoriter

*inlägget innehåller annonslänkar*

Jag får ofta frågor om mattorna som finns hemma hos oss och idag tänkte jag därför att.jag tipsar om dessa och även några mattor som är snarlika mina samt andra mattfavoriter.
Jag startar i vardagsrummet i stan där den marockanska ullmattan finns,  denna är en vintage-matta från Bargi vars mattor säljs i ledande inredningsbutiker runt om i landet, och ofta är inte den ena den andra lik vare sig i mönster eller kulör.

Dock finns det liknande mattor som är nyproducerade och i en lite lägre prisklass, sådana mattor tipsar jag om här nedan!

Gillar du ryamattan av ull här ovan kika genast HÄR

Mattan med inslag av färg hittar du HÄR

Mattan här ovan med 20% rabatt hittar du HÄR

Den fina mattan av ull i vårt matrum heter Key White och finns i en rad olika kulörer, en snygg och lättskött matta (fläckar går att ta bort ganska lätt bort vet jag av erfarenhet ) i jämförelse med viskosmattor.

Vill du spana in samma matta fast i viskos och fler kulörer kika HÄR

Ikat-matta med gråbeige botten och svart mönster HÄR

Handknuten matta med Zebra mönster HÄR

 

Mattan med strukturmönster och flätade fransar HÄR

Handknuten matta med jordnära färger HÄR

Handknutten matta i finaste nyseeländsk ull HÄR

Mattan ovan hittar du HÄR

Slät sammetsliknande matta av tencel HÄR

Matta med flätade fransar HÄR

 

En av de senaset införskaffade mattorna är mattan med strukturmönster som du ser här ovan, en matta av handvävd merceriserad bomull som finns i flera storlekar och kulörer. Mattan har höga och låga partier vilket skapar en snygg och avslappnad matta i taktilt mönster.

Min matta i kulören vit hittar du HÄR och övriga kulörer HÄR

Mattan i mitt sovrum är helt underbar och och kommer som du kanske vet från Classic Collection som flera andra av mina mattor.
Tillverkad av finaste ull från New Zeeland och som att gå på moln bokstavligt talat!
Mattan finns i flera olika storlekar och finns HÄR

From Above!!

Älskar den mullvadsgrå kulören och de täta trådfransarna som mattan har.

Den runda mattan med tätt franskant heter Paris och är 2 meter i diameter här ovan om du kikar HÄR

Samma matta som den runda men i rektangulärt format  hittar du om du kikar HÄR och även denna från Classic Collection  ett varumärke som jag har följt sedan det lanserades för några år sedan, och tycker verkligen att deras produkter hela tiden utvecklas i rätt riktning och bara är så himla fina och av jättefin kvalitet!
En rekommendation från hjärtat och jag kan lova att du blir supernöjd precis jag och mattan är certifierad med Care & Fair vilket är en organisation som arbetar för att ge arbetarna goda arbetsförhållanden, bra utbildning och skäliga löner.

Hoppas du gillade mitt lilla matt-inlägg med lite glimtar från mina olika rum och miljöer.

Kram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.