Inspiration till nyårsdukningen!

av | dec 29, 2020 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate

*Inlägget innehåller annonslänkar*

Hej fina bloggvän, hoppas du har det fint och njuter av lite ledighet nu fram till nyårsafton.
Det brukar ju vara många tankar som dyker upp så här års när man tänker tillbaka en smula på året som varit och ännu mer i år tänker jag…
Idag tänkte jag visa dig några små tillbakablickar på hur mina nyårsdukningar har sett ut de senaste åren  minus förra årets som kommer separat, och som du kanske kan bli inspirerad av till din egen dukning ?

Jag är ju på inget sätt eller vis någon dukningsexpert eller så, jag vill inte ens påstå att jag är speciellt bra på att duka fint & festligt, men det behöver man väl inte vara?
Huvudsaken är väl att man tycker att det är roligt och gör det efter eget tycke och smak.
Ett av mina bästa tips är att inventera skåpen och blanda friskt av sådant som man tycker om och strunta i etikettregler kring hur glas och bestick eventuellt bör placeras, det där är inget som spelar någon roll såvida du inte ska duka upp till Nobelmiddagen eller så….

Ta till vara dina leftovers från julblommorna, kvistarna och bladen när du skapar dina gröna inslag på bordet om du inte vill slå till med lyxvarianten och köpa nya.
Tänk på att inte ha för höga blomsterarrangemang som skymmer sikten till dina gäster runt bordet!

Linneservetten snodde jag runt som en rosliknande sak, den ska ju läggas i knät direkt när man sätter sig till bord inte sant?

Till min dukning ovan  har jag använt en linneduk och matchande linneservetter från Himla, favoritporslinet från Mateus i rosa och beige, de fina glasen från Fyrklövern som jag älskar samt sist men inte minst våra gamla silverbestick som åker fram vid festligare tillfällen.
En fin duk som bas är alltid en bra start, porslin som man tycker om också festliga glas som dessa som är både snygga och otroligt goda att dricka ur eftersom den är riktigt tunna, jag älskar tunna glas.

På bordet har jag lagt lite eucalyptus, glittersprayade kvistar och en kvist med snö samt lite vita rosor i skålar.
Inte så avancerat utan ganska så lättfixat på kvart om man har allt hemma hahaha.

dsc_0188-1-640x967

dsc_0217-1-640x937

dsc_0190-1-640x967

Här ser ni min lite mer dramatiska nyårsdukning från 2013 (?), och som ni ser var färgkombinationen grått, svart,rosa och lite grönt.
Till min dukning använde jag porslin från Mateus, , glas från Iittala som dessutom just nu är på REA, silver besticken Prins Albert, Lanson Champagne och fina blommor, ja inslag av växter är verkligen ett måste för en fin dukning tycker jag.

Iimg_3178

Och här en dukning i lite mörkare toner och med rosa rosor som lyser upp det hela en smula, man kan ju duka lite som man vill och tycker känns festligt, det finns inga rätt eller fel!
Titta i dina skåp där hemma och varför inte mixa porslin från olika stilar och varumärken och på samma sätt när det gäller glas och bestick.

3d7a0679

3d7a0704

img_3181

img_3180

De översta tallrikarna är från Mateus medan de under är Swedish Grace från Rörstrand, glas från Iittala och Nobel-bestick från Gense med 25% rabatt just.
Vasen är egentligen en ljuslykta från Day Home, men jag tycker att den funkar minst lika bra som vas!
Har du ingen bordsduk i din ägo så kan man ta ett stort lakan HÄR alternativt om du har en linnepläd HÄR så kan du använda den.

image

Sist ut har vi en ganska enkel och rustik dukningsvariant som känns lite vår-inspirerad dessutom.

image

image

image

image

Till min dukning använde jag rosa tallrikarna som kommer från Mateus samt de vita från Kähler Design här på REA, vinglasen från Iittala, ljuslyktorna och keramikplattan kommer också från Kähler Design, och sist men inte minst de små skålarna och svara skedarna som kommer från Mimou .
Vita linnetextilier från Himla HÄR också lite gröna kvistar samt tulpaner som fick stå för de grönskande inslagen.


Sist men inte minst mitt bästa tips när det gäller bubbel som du kan korka upp redan på förmiddagen om du vill utan att somna före 12-slaget.
Jag talar såklart om det absolut godaste bubblet i alkoholfri väg, ja har du inte testat Richard Juhlins alkoholfria champagne tidigare så kan jag varmt rekommendera dig att testa detta pronto.

Och vet du? Om du precis som jag gillar att handla hem dagligvarorna via nätet och få leverans hem alltihopa så finns nyss nämnda bubbel att beställa HÄR

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *