Inreda med belysning!

*Betalt samarbete med Stockholms Ljusbutik*

I detta inlägget i samarbete med Stockholms Ljusbutik vill jag tipsa Dig om vikten av rätt belysning och att inreda med många ljuspunkter i hemmet, något som är ännu viktigare att tänka på nu under de mörka månaderna av året, inte sant?
Med nästan ingen sol och väldigt få ljus timmar på dygnet behövs det både funktionell belysning och mysbelysning i massor, så inte för inte som vi så gärna tar fram och sätter upp en massa fin julbelysning redan i slutet av november.

Hos Stockholms Ljusbutik hittar du massor med belysningsprodukter i alla olika kategorier, stilar och med både lite billigare varianter och fina designvarumärke som tex Flos, Foscarini, Le Klint, Fritz Hansen mfl, ja garanterat något för alla och en var.

Utöver själva belysningseffekten, så är ju fina lampor en del av inredningen och är med och sätter stilen.
Dessutom har jag i samarbete med Stockholms Ljusbutik rabattkoden Jul20som ger Dig 20% rabatt på deras sortiment just nu.

Ja, att inreda med fina designlampor  är något som de flesta av oss inredningsintresserade gillar, och då inte enbart ur belysningssyfte, utan även för att det är fina inredningsdetaljer i sig själva.
Tjusiga designlampor från de mest kända varumärkena kan ju vara riktiga dyrgripar, men det finns faktiskt en del fina lampor som är superfina utan att kosta så himla mycket, i detta inlägget blir det en mix av båda delarna från gästrummet här hos mig.

En bra grundregel att ta till när det gäller belysning är att hellre välja flera olika belysningskällor i ett rum än en enda ljuskälla med “mycket ljus”, ja faktiskt så många som 5-7 olika belysningskällor från olika lampkategorier bör man ha i ett rum om man ska inreda enligt de riktiga belysningsproffsens tips och anvisningar.

Tips!

Ett bra sätt att komma igång är att utgå ifrån allmänbelysningen, dvs en taklampa som ger det övergripande ljuset i rummet och sen bygga på med punktbelysning och stämningsbelysning i form av spotlights, riktade vägglampor, bordslampor i fönster, golvlampa osv, vidare till mindre ljuskällor som tex levande ljus.
Tex en vägglampa eller taklampa i industriell stil är enkel att fästa på väggen i en hörna i hemmet som känns lite undanglömd och mörk, och dessutom så är det ju en fin inredningsdetalj i sig förutom själva belysningsfunktionen..

Här i gästrummet har jag fått till flera lampor från olika kategorier, och detta är en bra måttstock för hur mycket som behövs i ett rum på ett ungefär, lite beroende av rummets storlek osv.
Först ut har vi en takpendel med flera ljuskällor omhuldade av varsin glasbubbla av rökförgat glas, och denna finns till riktigt bra pris HÄR


I fönstret har jag dels den lilla fina designlampan Piccolo Gatto från Flos, och dels en dekorativ handgjord glasskulptur HÄR med en ljussockel inunder.
Skulpturen och ljussockeln säljs var för sig, så dessa kan man använda separat om man känner för det.
Ljussockeln kan man ju använda annat till annat fint som man har hemma och vill belysa sobert underifrån .

Framför glasdörren ut mot balkongen har jag ställt en stor vit adventsljusstake, det finns en liknande variant HÄR och på samma plats kommer jag när julen är över ställa en fin golvlampa.
I gästrummet finns det även en liten vägghängd sänglampa men denna kom tyvärr inte med i bild denna gången.

Och sist men inte minst en glimt ut mot balkongen i riktigt gråväder.
Där hänger en ljusslinga året om och sprider feelgood mys, ja utomhus belysning är kanske den belysningskategori som vi kanske inte alltid tänker så noga på, men fin och funktionell utomhusbelysning är väldigt viktigt tycker jag.
Satsa på bra allmänbelysning med osv som stämmer överens med hus arkitektur och addera sen tex ljusslingor och utomhuslampor som skapar mysfaktor utomhus även under årets kalla månader.

Hoppas du blev inspirerad av detta inlägget och glöm inte ange rabattkoden Jul20 i kassan för 20% rabatt på ditt köp hos Stockholms Ljusbutik.

Kram

1 reaktion på “Inreda med belysning!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.