Direktsänd julmagi hos Svenskt Tenn

I skrivande stund har just avslutat en magiskt fin guidad online-visning av julen hos Svenskt Tenn, ja ikväll invigs julen på Svenskt Tenn på detta annorlunda sätt mht till den pågående pandemin.
Jag var inbjuden till en privatvisning av julbutiken nu i veckan men det är ju alltid lite svårt att få till när man inte bor i Stockholm och har vägarna förbi, så online-visningen ikväll fick bli second best.
Vi fick en rundtur i butiken med både massa inspiration och grundlig produktinformation varvat med berättelser om Svenskt Tenns  historia som är en riktig skatt som de kan gräva i.
En av årets stora nyheterna är just en sådan skatt, en återlansering av det klassiska mönstret Mirakel med korallfärgad botten.

Mirakel i korall har funnits i produktion tidigare, senast på 1980-talet, och det är faktiskt just med utgång från denna textil som julen hos Svenskt Tenn inspirerats i år.

 

En pall från Svenskt Tenn klädd i zebratextilen är en av de saker som alltid finns med. på min önskelista!

Årets julproduktnyheter hos Svenskt Tenn har tagits fram i samarbete med tre formgivare, nämligen den brittiska formgivaren Sam Wilde som har har skapat mönster på handmålade julkulor med inspiration till från Josef Franks blomstervärld.

Illustratören och formgivaren Maja Sten har skapat fantasifulla och färgstarka fåglar som passar väl in bland blommor och mönster och Sofia Vusir Jansson mera känd som Mokkasin Sofia) har tagit fram handgjorda pappersblommor med mässingsdetaljer som matchar perfekt med Mirakel.

Dukat bord signerat Svenskt Tenn är alltid en härligt inbjudande mönster och färgmix som helt klart känns upplyftande för alla sinnen i dessa lite mörka och dystra tider då det känns som om hela världen är i gungning.
Färg som piggar upp heter det ju, och vem är inte beredd att hålla med om att man blir glad av att slå sig ned vid ett bord som dukats med omsorg?

Hoppas du blev inspirerad av julen hos Svenskt Tenn av de fina pressbilderna som jag visar här hos mig och givetvis hittar du allt och kan beställa allt online.

Ha en fin kväll!

1 reaktion på “Direktsänd julmagi hos Svenskt Tenn”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.