Inte lika som bär

I frågan när det gäller designkopiering så har jag ofta sagt min ärliga mening här i bloggen, och detta allvarliga brott med underliggande allvarlig kriminell brottslighet är något som jag verkligen tar avstånd ifrån.
En riktig designkopia är nära tillverkar något, en exakt kopia av en redan förekommande möbel, designväska, lampa osv och säljer den under samma namn och ger sken av att det är originalet fast till ett lite lägre pris.
Sen finns det snarlika produkter, dvs man snor stilen och ändrar på några punkter så att man ska klara sig från att bli anklagad från att ha stulit någon annans arbete. Också väldigt dåligt men dock inte lika allvarligt brott som förstnämnda.
Sen har vi case nummer tre som faktiskt stämmer överens med lamporna här ovan, man tillverkar en produkt med inspiration från en annan men trots allt låter den nya produkten vara ”sin egen”.

Till vänster Inga Sempé’s  w153 Île och till höger bordslampan i liknande stil HÄR (adlink)

Vad tycker du, inte lika som bär men med vissa associationer, inte sant?

2 reaktioner på “Inte lika som bär”

 • C skriver:

  Nej, det där är väl ok, men jag frågar en fråga som jag ställt tidigare. Hur kan du göra så mycket reklam för Ellos? De gör ju inget annat än kopierar företag som Gubi, Flos m.fl. De ändrar litegrann men bara precis ”för att klara sig undan”. Uruselt tycker jag.

  • Inredningshjälpen skriver:

   Jag håller faktiskt inte med Dig där och Ellos har ju dessutom en väldig massa varumärken i deras sortiment så det kanske är ett annat varumärke som skapar dessa liknande produkter och inte Ellos i sig?
   Har faktiskt inte upptäckt något som jag reagerat speciellt över och skulle det dyka upp så brukar jag inte lyfta fram just de produkterna.

   VH Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.