Jotun Lady Färgkartan 2021

av | aug 21, 2020 | Trendspanat

12120 Dessert Pink

Årligen vid den här tiden på året presenterar Jotun Lady  färgtrenderna och deras kommande kulörer för det kommande året, och inget undantag från detta i år trots den pågående pandemin, men istället för live-presentation som det brukar vara så var årets pressvisning digital.
Digital, men inte mindre inspirerande för den sakens skull, jag deltog digitalt igår och blev väldigt förtjust i den nya kollektionen och visar här ett axplock via fina inspirationsbilder som även i år är stylade av  Styling Kråkvik / D´OrazioFörra och fotograferade av Line Thit Klein.

20167 Welcoming Red

Förra årets Färgkarta innehöll en massa mustiga kulörer långt ifrån det nordiskt krispiga vita som nu verkar lysa med sin frånvaro, och denna trend fortsätter även framöver, nu är det färg uppåt väggarna som gäller och både helt monokroma miljöer och lite vågade kulörmixar är helt rätt enligt de senaste trenderna.
Som jag skrivit tidigare så ser vi kanske framförallt 100 nyanser av beige/sand/nude och bruna nyanser just nu så kanske utan överdrift vågar jag påstå att beige är det nya vita och brunt är höstens grå!

Den nya färgkartan REDISCOVER som innehåller 18 helt nya kulörer i kombination med 11 kulörer som man plockat fram från Jotuns digra arkiv, vilket är en tendens i sig, att återuppliva design osv från förr.
De 29 kulörerna har i vanlig ordning delats in i fyra paletter och dessa ska även hjälpa oss att som namnet på kollektionen vittnar om, återupptäcka det vi redan har istället för att köpa nytt.
Med den nya Färgkartan vill Jotun att vi ska inspireras att känna trygghet, ro och glädje och skapa en atmosfär i hemmet som ger oss just detta

JORDNÄRA GEMENSKAP – varma och rustika nyanser
Denna kulörpalett hämtar sin inspiration från olika kulturer runt om i världen. Detta är jordnära toner som bjuder in till en lugn och inspirerande interiör som ger en upplyftande och ombonande atmosfär.

12120 Dessert Pink fin att kombinera med

12127 Earty Brown

KLARHET OCH RO – mjuka neutraler och diskreta nyanser
I en värld präglad av förändringar uppstår behovet av trygghet och ro, och det är precis vad kulörerna i denna palett bidrar till.

Väggen närmast är målad med LADY Pure Color 1276 Soft. Den bakre väggen med LADY Pure Color 12125 Impression. Taket är målat med LADY Perfection takfärg 0486 Silke, och dörr, karmar och golvlister med LADY Supreme Finish Matt 1276 Soft.

Väggen är målad med LADY Pure Color i den nya kulören 12125 Impression. Dörren och listverk är målade med LADY Supreme Finish 1276 Soft. Detta är vår bästa färg till trä och panel som ger suverän finish.

NATURLIG STÄMNING – luftiga blåtoner och dämpade kulörer
Kulörerna i denna palett är inspirerade av naturens kontraster, och ger energi och glädje till alla sinnen. Med dessa kulörer fås förfinad stämning av oslipad natur.

Väggen är målad med LADY Pure Color 5503 Natural Blue. Tak: LADY Perfection 1024 Tidlös. En dämpad grånyans i taket ger rummet ett extra lugn. 

Vägg: LADY Pure Color 1973 Antikgrå. Tak: LADY Perfection 1973 Antikgrå. Lister: LADY Supreme Finish Matt 1624 Lätthet.

KREATIVT SPELRUM – dämpade nyanser av drömlika pasteller
Kulörerna vi väljer berättar mycket om vilka vi är och hur vi uppfattar världen omkring oss. Dessa kulörer skapar inspirerande hem med uppiggande rum där fantasin kan leva fritt och nya idéer kan födas.

Väggen är målad med LADY Pure Color 6378 Iconic.

Hoppas du blev inspirerad att skapa lite fin förändring i ditt hem med hjälp av denna fina inspiration signerad
Jotun Lady

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *