Midsommarafton i Norrviken

av | jun 21, 2020 | Resor

Närmaste granne med oss är och även detta något att vara tacksam över , Norrvikens Trädgårdar  precis mellan Båstad och Torekov på ett ungefär,
Parken i fråga har ju under de senaste åren rustats upp och väckts till liv igen efter många år i dvala, och är nu åter en prunkande oas med flera fina orangerier, restaurang och café.
Sommarsäsongen är igång sedan några veckor, och vi kikar ofta in för att promenera runt, äta något gott osv och så även på självaste Midsommarafton!

Här ovan ser vi ståtliga Villa Abelin där restaurangen finns som serverar riktigt lyxiga lunchrätter med anknytning till de lokala råvaror som man hittar runt om på Bjäre.
Vällagat, ekologiskt och otroligt gott samt inte minst till riktigt bra priser om man jämför med annan mat i samma klass.
Miljön både inomhus i restaurangen och på uteserveringen är helt magisk i sig så en upplevelse för alla sinnen!

Som en prunkande grön oas omgiven av skogsparti å ena sidan och vy ut över havet från andra sidan.
En härlig plats att besöka och ta del av i Sverige nu i sommar.
Ja, i dessa tider då vi alla till mans ska försöka att resa lite mindre än vanligt och använda vårt eget sunda förnuft när det gäller vad som är bra och hållbart för framtiden.
”Bara för att” man kan resa till olika länder just nu, så är det kanske inte det första man ska göra om vi vill att smittan ska sluta att spridas.

Det finns även en liten mysig butik som du ser ovan i bild, och här kan man handla allt för trädgården, växter, inredningsdetaljer, presenter osv.
Nu i sommar gör man dessutom ett samarbete med välkända Karin & Lisa Laserow  som tillsammans har valt ut antikviteter och interiöra detaljer för den inredningsintresserade, ja gammalt möter nytt och får förnyat liv.

Så mycket fint att spana in och skåpet är ju bara helt magiskt fint!

Sen vidare till det ståtliga Victoriahuset ett orangeri i viktoriansk stil, skapat för speciella händelser som fester, bröllop osv, och dessutom finns det en fin köksträdgård i anslutning till orangeriet.

Nyligen uppfördes även Eriks Hus som säkert är uppfört som en hyllning till att det är Båstad profilen Erik Paulsson (känd som en av bröderna PEAB) som är den som ”räddat Norrvikens Trädgård” från den dvala som den befunnit sig i under ganska lång tid då parken inte togs hand om.
Ett lite mindre orangeri för utställningar osv, och just nu pågår Hannu Sarenström’s växtutställning ”Mina blommande trädgårdsdrömmar” där, en utställning som pågår 16 maj – 27 september.

Japanska Trädgården är en av flera tema-trädgårdar som finns att inspireras och njuta av.

Precis innanför grindarna  hittar man Chocolaterian som är ett café med rättigheter där man kan fika och äta mackor, pizza, bakverk och inte minst deras egna italienska gelato osv.
Man kan sitta både ute och inne, och på deras uteservering finns fina utemöbler från Grythyttan (adlink).

En kopp kaffe och gelato är alltid ett måste när man är där och bor man i trakterna är det helt klart så att man ska ha ett årskort så att man kan vistas där hur ofta man vill.

 

 

 

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *