En tankeställare ….

av | apr 2, 2020 | Hemma hos Inredningshjälpen

Hej fina bloggvän hoppas du har det bra hos Dig dessa bistra tider till trots. Idag har det kommit nya dystra siffror när det gäller smittade och insjuknade i Stockholmstrakten och ett stort antal människor som har avlidit.
Stockholm vill aktivera krislägesavtalet och har börjat utnyttja fältsjukhuset ute i Älvsjö från och med idag…
Man blir lite villrådig och misstänksam tycker jag när det kommer så mycket nya och lite svårtydda besked hela tiden och kanske hade åtminstonne jag uppskattat om man kunde ge mer direkta förbud så att folk verkligen förstår allvaret i detta.

Jag personligen tror tex inte att särskilt många sätter bindesträck mellan resa och att ta bilen till den egna sommarbostaden i en annan del av Sverige, vad tror du?

Ett litet förtydligande när det gäller uppmaningen ”Ställ in alla resor i påsk” från regeringen och Folkhälsomyndigheten  borde lyda ”Denna uppmaning SKA läsas//tolkas som att du ska stanna hemma, på den plats där du är just nu och inte ta din egen bil och fara runt till olika platser/boenden i Sverige. Det inkluderas i resor om nu inte detta framgår tillräckligt klart. STANNA HEMMA. Människor kämpar för deras liv, läkare och sjukvårdspersonal intensivvårdas i Stockholm.

Tycker du att det är en för stor uppoffring borde du ta dig en rejäl tankeställare!!!

Tankar och funderingar av detta slaget startar ju upp andra små funderingar både stora och små, ja som tex hur urbota dumt det är att bära hem vatten på flaska från mataffären när det finns rent fint och jättegott vatten i kranen.
Jag fick lära mig vid något tillfälle på en mässa att det går åt ca 7 liter vanligt vatten för att framställa en liter av det bubbelvatten som vi så gärna köper hem från matbutiken, och lägg sedan till förpackningsmaterial, transporter av vattenflaskorna osv.

Jämför sedan detta med att ta samma vatten som du får från kranen rakt ned i din favoritbringare som är betydligt finare att ställa fram, som du ställer på matbordet. Gillar man bubbelvatten finns det ju kolsyremaskiner att använda som är betydligt bättre ur miljösynpunk
Smaksättningen om man nu gillar det, är ju inte heller något problem, tillsätt hellre naturliga smaksättare som citron, lime, gurka eller kanske ingefära, så gör du dig själv och miljön en stor tjänst.

Till dagens vatten här hemma hos mig använde jag frysta hallon (ger kyla och smak) och iskallt vatten från frysen, finns inget bättre!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *