*inlägget är skrivet i samarbete med Georg Jensen*

Ikväll kikar jag in för att som utlovat visa min lilla Nyårsdukning som fick sätta punkt för 2019 och gör detta i samarbete med Georg Jensen vars Bernadotte-kollektion fick stå i fint centrum.
Dukningen innehöll med detta sagt även andra produkter men det återkommer jag till senare efter hand som vi kikar vidare på bilderna som blev ganska många…

Vasen ovan har ju visat tidigare och den är den stora Bernadotte-vasen av polerat rostfritt stål som lanserades under 2019 med en rad andra nya produkter.
De första produkterna i Bernadotte-kollektionen designade av Sigvard  Bernadotte lanserades under sent 1930-tal och de nya produkterna är framtagna med inspiration från hans design under hans era hos Georg Jensen

Dukat för fyra och inte så strikt eller högtidligt utan mera vardagslikt med guldkant, man kan ju duka lite som man själv känner för tänker jag så länge man gör det med kärlek och inlevelse så att det känns härligt att slå sig ned vid bordet.

Som grund för min dukning använde jag en fin linneduk som jag var med vid lanseringen av tidigare i år, nämligen kollektionsamarbetet mellan Ellos Home & Sandberg Wallpaper, så fin och du hittar den HÄR.
Mat-tallrikarna kommer från Kähler Design på REA HÄR (adlink), snäckskalsskålarna kommer från Mateus (adlink)och glasen från Iittala Essence  (adlink).

Mina favoritbestick!
Även dessa ingår i Bernadotte-kollektionen och är både eleganta att se på och goda att äta med, vilar fint i handen och är inte för tunga, vilket jag upplever att en del bestick är.
Original design av Sigvard Bernadotte och tillverkade av blankpolerat rostfritt stål och finns HÄR om du vill kika närmare på dessa.

Den fina skålen som finns HÄR från samma kollektion fick agera brödskål för hembakta rosenbröd som är de enda bröd eller bullar som jag är en fena på att baka.
Min mormor bakade samma, så dessa smörstinna bullar har jag tyckt om så länge jag kan minnas.

På bordet placerade jag olika små vaser med blommor i samma stil som den stora buketten på köksön, då ser man bättre de som sitter vid bordet utan en stor blomsterbukett i vägen.

En söt liten smörkupa som jag köpt HÄR (adlink)

Jag använde faktiskt papperservetter denna gången eftersom de linneservetterna jag tänkt använda låg kvar nere i Malmö, också var ju dessa från Duni en perfect match till duken, så de fick det bli!

Ja det var förra årets Nyårsdukning som jag själv blev väldigt nöjd med, och hoppas att du kan hitta inspiration till kommande dukningar inte minst eftersom vi från ser den klädda ljuskronan där ovanför.

Ha en fortsatt fin kväll.

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *