Glöm inte mysbelysning!

av | okt 7, 2019 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate

*inlägget innehåller annonslänkar*

Jag brukar ju ofta tipsa om belysning och inte mist påminna om vikten  av rätt belysning i hemmet inte minst under årets mörka månader där vi befinner  oss  just nu.
En bra grundregel att ta till när det gäller belysning är att hellre välja flera olika belysningskällor i ett rum än en enda ljuskälla med “mycket ljus”, ja faktiskt så många som 5-7 olika belysningskällor från olika lampkategorier bör man ha i ett rum om man ska inreda enligt proffsens  tips och anvisningar.

Ett bra sätt att komma igång är att utgå ifrån allmänbelysningen, dvs en taklampa som ger det övergripande ljuset i rummet och sen bygga på med punktbelysning och stämningsbelysning  i form av spotlights, riktade vägglampor, sänglampor, arbetslampor och vidare till mindre smålampor och levande ljus.
Just levande ljus kanske inte räknas till belysningen men tända ljus är riktigt mysigt, ja inte minst under årets mörka och kalla månader är det härligt med en massa värmeljus och stearinljus som ger både mysljus och värme i hemmet och kring just mysbelysning fokuserar jag i detta inlägget med tips om ljuslyktor mm som. jag hoppas du ska gilla.

Ljuslyktan ovan finns på REA HÄR

Fin liten lampa med glasfot HÄR

Näckrosformade ljuslyktor HÄR

Oljelampa men denna är för värmeljus  och finns HÄR

Hängande  ljuslykta HÄR// Liten vas eller ljusstake av glas HÄR

Golvlampa i mässing med Art Deco stil HÄR

Fina guldljus att hamstra inför julen då de brukar vara slut överallt

Blockljus med ledljus HÄR

Fina spräckliga ljuslyktor av glas HÄR

Verklighetstrogna vaxljus med led och helt utan brandrisk HÄR

Ljuslykta av flätad rotting HÄR

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *