Restaurangtips Paris

av | sep 18, 2019 | Resor

Jag har ju redan visat en massa fin design från Paris Design Week 2019, ja både från mässan Maison & Objet och separata utställningar runt om i staden, designhotellet Le Pigalle som vi bodde på (spana även in detta favorithotell ) och mina outfits  dessutom.
I detta inlägget tänkte jag ge en bild av det som vi åt under våra dagar där, ja restaurangtips i Paris med andra ord häng med!

Först ut har vi inget specifikt restaurangtips i den bemärkelsen, utan bara ett tips om att skippa den vanliga restaurangfrukosten och istället strosa runt längs med de charmiga gatorna i staden och slinka in på ett parisiskt café som ser inbjudande ut.
Beställ in Café au Lait, baguette och omelett, så enkelt och gott!

Nästa tips är en favorit i repris som vi besökte redan förra året när vi var där nämligen den lilla bistron Buvette som är typ stort som ett hål i väggen med mycket charm, och som serverar frukost, lunch och middag men helt utan bordsreservationer så här gäller det att hålla sig framme om man vill slå sig ned vid något av de små borden där inne.
Buvette hittar du i de charmiga kvarteren runt Place Pigalle och där bodde vi ju denna gången som du kanske minns.

Ett perfekt ställe för brunch med rätter som avokadomacka med pocherat ägg, klassiska Croque Monsieur med massa ost magiskt god Roquefort att äta med sked om man vill, eller något mera civiliserat att bre på rostat bröd…
Så himla gott i all sin enkelhet, och på kvällen serveras det klassiska rätter som Moules, sniglar, Tartar, Coq au Vine mm.
Buvette har även två restauranger i New York och Tokyo om du har vägarna dit.

Som sagt charmigt och trångt om plats men supersmarriga mackor, omeletter ,kakor osv och ska du bara testa en enda sak så testa deras Croque!

En fransk klassiker!

Brasserie Lipp 

 

Mera rustikt och klassiskt så det förslår i form av Brasserie Lipp som du säkert hört talas om?
En sån där riktigt rustik kvarterskrog på franskt vis med menyn endast på franska (så svårt) , smått irriterade manliga servitörer i vita skjortor som ilar fram mellan alla de små borden där man sitter tätt intill sina bordsgrannar, och serverar sniglar,  ostron ,löksoppa och  entrecote med pommes och bea ja och annat franskt gott, på löpande band.

Måste man ta seden dit man kommer? Måste man äta franskt i Paris?
Självklart inte tycker jag, har du något ”specifikt kök” som du älskar,  som i mitt fall antingen japanskt eller italienskt, så ta reda på bra riktigt sådana restauranger när du besöker en världsstad.

Ungefär så gick det till när vi hittade den italienska restaurangen Pink Mama som låg bara ett stenkast ifrån vårt hotell och var först tveksamma till om det verkligen skulle vara så bar som det verkade enligt rekommendationerna men redan när vi kom dit runt lunch och det var kö utanför så anade man ju att det var något på gång…

Väl inne möttes vi av italiensk charm fördelat på flera våningsplan, och därefter blev det bara bättre och bättre…Charmig italiensk inredningsstil, blommigt och lite lätt kantstött porslin i alla möjliga mönster och nyanser användes för att bära fram helt otroligt goda italienska rätter, en del stora som hus…

Jag testade deras alkoholfria drinkar som var läskade och goda så att det förslog ja den lätt kolsyrade lemonaden med inslag av passionsfrukt och mynta vara bara så god!

Carpaccio serverat på ett stort fat som tog upp halva bordet OMG så gott!

Trevlig personal dessutom med glimten i ögat och ovan i bild ser du tex den gigantiska Carpaccio’n som var i serveringsfats storlek och helt ljuvlig Caprese med marinerade tomater (läs som badade i olivolja och balsamvinäger) och sist men inte minst en vedungsbakad pizza med tryffel på.
Vi var faktiskt där två gånger och jag kan intyga att även deras Burrata, tryffelpasta och Caesar Sallad med friterad kyckling är to die for.

Provsmakade även en Bellini som var god den med och måste även passa på att tipsa Dig om min svarta bastopp som jag hade på mig när vi var där.
En till synes vanligt svart t-shirt men men med duderskön lite kraftigare stretchkvalitet och jättefin passform som du hittar HÄR

Pink Mama är bara en av flera restauranger som ingår i en liten kedja av flera restauranger bla i Paris samt två stycken i London
Jag har ju bara testat en av dessa men tror att jag ska testa en av restaurangerna i London nu när vi åker dit i helgen vi får se, och jag kanske återkommer med tips från London när vi har varit där.
Tipsa mig gärna ombud har någon favoritrestaurang i London det är alltid kul att upptäcka nya ställen!

Kram

1 kommentar

  1. Pernilla

    Underbart!!!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *