Hej fina bloggkompis!

Förutom själva mässan i Paris, Maison & Objet med sina 7 gigantiska hallar med allt inom inredning så pågår Paris Design Week parallellt med sina utställningar runt om i stan som man kan besöka och ta del.
Detta relativt nytt fenomen är ju inget unikt för Paris utan samma upplägg ser vi tex  Milano (som startade det hela) ,London och under vår egna designvecka i Stockholm.
Jag personligen tycker att dessa utställningar är betydligt roligare och mer inspirerande att spana in än att harva mässgång upp och ned och ja det blir ju mera personligt och med ett helt annat uttryck med fina miljöer osv i jämförelse med en vanlig mässmonter.
Också kan man ju passa på att spana in och ta en bild eller så vid en av alla magiskt fina portar runt om i standen, Paris måste vara portarnas stan eller?

Jag hann så klart inte in tt spana in ens en bråkdel av allt som fanns att kika på under designveckan men hann bla med att besöka en utställning med stor svenskanknytning där svenska möbelföretag fanns representerade, nämligen Swedish Design Moves Paris hos Svenska Institutet i Paris.
Jag återkommer i ämnet för jag är inte riktigt färdig med bilderna…

Jag måste passa på att tipsa dig om min outfit med supersköna vardagsnära plagg som jag antagligen kommer att bo i under hösten hahaha,  så sköna är dem!

Jeansen med hög midja lite stretch  och inte alls åtsittande utan åt culottehållet HÄR

Topp/t-shirt med lite länge ärm HÄR

Klassiska pumps HÄR med 40% rabatt

Väska Dior / Armband Hermes och Ole Lynggaard

*ADLINKS

Lite Bling!

Vad föredrar du, guld eller silver?

 

Kan man annat än älska att strosa runt i de underbara kvarteren i Paris med helt magiska byggnader från långt svunna tider att spana in?
Helt intakta magiska hus och slottsliknande byggnader från så pass tidigt som 1600-talet i somliga fall, ja Svenska Institutet håller till i just en sådan historisk fastighet.
Jag skippar gärna shopping och turiststråken och prioriterar hellre att insupa det mer genuina som arkitektur, natur, planteringar osv som Paris har att erbjuda.

Hur väljer du?

Vi ses snart igen!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *