Inredningsnyheterna v.32 / 2019

Idag denna lördag i augusti smyger jag igång min nyhetsrapportering här i bloggen med en liten men naggande god lista inför det som komma skall under hösten.
Allt börjar ju så smått rulla igång igen efter en lång härlig sommar och förhoppningsvis är vvi alla lite till mans lite omtumlade av omställningen från lättja till full fart, eller?

Nu kikar vi vidare!

Theo – den populära och prisbelönta kollektionen från danska Stelton med design av Francis Cayouette som tidigare fanns i svart utförande lanseras nu i en vacker, ljust sandfärgad nyans.
Theo är en kombination av skandinavisk design och asiatisk kultur, i vilken material och utformning förenas till en lockande helhet.

Golvtillverkaren Tarkett presenterar den nya kollektionen Segno, en kollektion som tar utvecklingen av parkettgolv i ek till en högre nivå.
Segno kan läggas på ett stort antal olika sätt för att komponera både traditionella mönster och nya unika uttryck.
Brädorna har lätt fasade kanter och är 120 mm breda, 600 mm långa samt 11 mm tjocka. Kollektionen finns i fem färger baserade på tidigare storsäljare och heter Segno Ek Lime Stone, Segno Ek Old Brown, Segno Ek, Segno Ek Blonde och Segno Ek Old Grey.

Höstens upplaga av Formex står för dörren, en  inköpsmässa som jag besökt och rapporterat från under hur många gånger som helst känns det som, och för varje gång som passerat så har det blivit både mindre antal utställare och besökare…
Hösten tema går under parollen ”It matters”  och äger rum på Stockholmsmässan 20-23 augusti.
Temat handlar om hållbarhet och om hur vi interagerar med omvärlden, om att värdesätta produkter och föremål på ett nytt sätt som en förutsättning för vår överlevnad och framtid….
Nya material och processer går hand i hand med traditionellt hantverk och gammal klokskap. (ref)
Visst alla vill vara med på hållbarhetståget just nu, ingen har väl kunnat undgå detta, men blir det inte rent och skärt hyckleri när de flesta stora utställarna på Formex säljer uteslutande massproducerade produkter som importerats från låglöneländer med Kina och Indien i spetsen?
Visst det finns såklart undantag med mindre producenter osv, men om man ser till helheten och att det faktiskt i grund och botten är en helt kommersiell tillställning med försäljning i fokus som vi talar, om så skaver det lite tycker jag.

En av de stora aktörerna på nyss nämnda mässa är ju danska House Doctor och deras nya höstkatalog har nyss sett dagens ljus och finns att bläddra i HÄR.

Ellos Home har presenterat en rad fina nyheter på möbelfronten och den senaste inspirationskampanjen med hjälp av bilder stylade av ingen mindre än Emma Fischer.
Spana in de senaste nyheterna HÄR

DesignTorget inleder ett samarbete med designbutiker i Stockholm för att nå fler internationella besökare som vill upptäcka skandinavisk design och gör detta genom att lansera Design Map Stockholm, en guide till skandinavisk design.
Kartan som är är illustrerad av designern och illustratören Malva Fürst kommer finnas hos Designtorget, Svenskt Tenn, Malmstenbutiken, Skultuna, Nividas, Iris Hantverk, Sandqvist och CQP för att ge varandra dragkraft, förhöja kundupplevelsen och stärka Stockholm som designdestination.

 

I samband med öppningen av Svenskt Tenn’s sommarutställning Speglingar lanserades omtyckta vasen Dagg formgiven av Carina Seth Andersson i nya kulören grönt.
Förutom Dagg så lanseras även Josef Franks La plata (1940-talet) i en grön färgställning och nu är det snart dags för sommarutställningen att runda av och kommer då att ersättas av en utställning med namnet Biosfären.
En utställning om biomassa, korallrev och regnskogar samt hur dessa omvandlas till pengar.

Och ännu en nyhet från Svenskt Tenn i samarbete med Reused Remade som tagit fram en tygpåse tillverkad av återvunna hotell-lakan.
En klimatsmart och hållbar bärkasse gjord av återanvända hotellakan av hög kvalité och genom att utmana rådande konsumtion av såväl tyg- som plastkassar bidrar verksamheten till framtidens cirkulära ekonomi, helt i linje med Svenskt Tenns hållbarhetsfilosofi.

Höstens upplaga av IKEA-katalogen kommer den 14 augusti.
Katalogen 2020 inspirerar till en nystart med fokus på god sömn och smarta inredningslösningar för en bättre vardag,  massor av nyheter, tips och idéer för allt från stora förändringar till små uppdateringar.
Och med detta ett nytt kapitel eftersom katalogen numera av hållbarhetsskäl endast finns att att bläddra i online, ja åtminstone i den danska upplagan men ett önskemål även globalt tänker jag då kataloger känns väldigt old fashion 2020.

Höstens nyheter hos anrika Royal Copenhagen bjuder bland annat på ett gång ovala tallrikar i deras mest omtyckta serier.
Och se så fin den ovala tallriken som kompletterar de omtyckta alfabetsmuggarna är!
Finns endast i de mest köpta bokstäverna men har du tur så finns din bokstav kanske med bland dessa.

Senaste nytt från H&M Home, en såkallad Pre Fall Collection har sett dagens ljus och dennagången är det ingen mindre än stylistduon Sundling & Kickén eller rättare sagt Eva-Lotta och Elin som du kan spana in närmare via deras blogg.

Se alla nyheterna HÄR

Omstart, skolstart osv står på agendan hos Granit som presenterar kollektionen Creative Studio AW19 med allt för hemmakontoret och för att skapa ordning och reda på torpet!

Maskineriet har även börjat rulla igång hos Hemnet och nu kommer det ut en hel massa nya fina objekt att spana in minsann.
I veckan har jag hunnit med hela två fina Hemnet-span varav Västmannagatan.

1 reaktion på “Inredningsnyheterna v.32 / 2019”

  • Bettan skriver:

    Jag tror nog, att vi alla får hänga på hållbarhetståget både nu och i framtiden, om vår planet skall överleva. Många av bloggar, som jag kikar in i, upplever i alla fall jag är
    ”kommersiell tillställning med försäljning i fokus”. Och Ellos och Gina tricot är väl inte de första företag jag tänker på i samband med hållbarhet. Men jag förstår naturligtvis, att man måste få inkomster. Och var och en följer det man tycker om. Vad jag ville säga är, att det kanske inte bara är Formex som sticker ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.