Vattna blommorna

Här hemma hos oss är det min man som har mest gröna fingrar, ja han sköter det där med vattningen osv helt exemplariskt vilket jag inte direkt är känd för.
Nu under sommaren är det ju många som är ute och reser, lämnar hemmet för sommarbostaden osv så gäller det ju att ta hand om sina  växter så att de överlever somaren.

Ett bra tips är ju att ställa undan blommor som behöver stå i vatten och ställa dem i badkaret eller en stor balja, flytta blommorna så att de inte står i direkt solljus eftersom det kan bli otroligt varmt i fönsterpartierna just under juni, juli och augusti.
Också kan man införskaffa bevattningskulor av glas som finns i lite olika varianter och en fin sådan hittar du tex HÄR  och denna finns både i klarglas och i gråttglas HÄR  samt en lite vanligare variant hos Lagerhaus (adlinks).
Jag har sett liknande på annat håll men dessa är riktigt rejäla i storleken och dessutom riktigt prisvärda jämföra med liknande varianter.
Tänk dock på att bevattningskulor aldrig ska utsättas för skarpt solljus då det kan uppstå brand om man har riktig otur.

Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.