Inredningsnyheterna v.27/ 2019

av | jul 6, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Då var det dags att kika på vilka inredningsnyheter som har sett dagens ljus under den gångna veckan en hel del fint faktiskt även om nyhetsflödet tunnats ut en smula nu när vi närmare oss semestertider för alla och en var.
Eventuellt så pausar jag min lilla lista de kommande sommarveckorna, det får bli lite beroende av om det finns något att visa eller inte men nu kikar vi vidare på det som jag snappat upp denna veckan!

Först ut har vi nylanserade statement-kollektionen Granitologi som Granit har tagit fram som en hyllning till sitt eget varumärke, den ursprungliga logotypen som man sen brutit upp, satt ihop, kapat, klippt, fyllt ut och förenat formerna och bokstäverna på ett nytt sätt. Ett mönster som kan fortsätta i evighet.
Här ser vi en rad olika produkter och bla handgjorda svensktillverkade ljus i rapsvax med eteriska oljor där veken är tillverkad av ekologiskt odlat trä och med doft av citrongräs och tall och enbär.
Produkten innehåller ingen paraffin, parfymämnen, parabener, giftiga färgämnen eller restprodukter av olja.

Från Granit ser vi även glimt av deras kommande höstnyheter med tydliga japanska minimalistiska influenser naturmaterial som rotting, betong och härliga textilier i dova naturinspirerade  kulörer med senaps gult, beige och gult i spetsen.
Rottingkollektionen Surabaya som lanserades tidigare i år utökas med fler fina produkter i samma stil och spana även in de na mattorna som kommer.

Även Åhléns  har gläntat på dörren till hösten kommer att se ut hos dem och det ser intressant ut tycker jag!

Stelton utökar samarbetet med Bernadotte & Kylberg och lanserar ytterligare produkter som ansluter sig till Stockholm-serien nu till hösten.

Hösten 2019 lanserar Watt&Veke en kollektion där de blandar organiska former med matta, råa ytor och mönster inspirerade av Savannen en något mindre kollektion ära vanligtvis  och de satsar även på deras omtyckta klassiker.
Watt&Veke kommer fortsättningsvis att strukturera upp sitt sortiment efter kategorierna: Classic, Trend och Collaboration.
Till höstlanseringen väljer man dessutom att testa att visa dessa med egen pop-up lotion i Stockholm istället för att ställa ut som man annars brukar göra på Formex, ett dag som vis er att allt fler varumärken testar på.

Royal Copenhagen har också skickat ut ett pressmeddelande med en sneak peek på deras höstnyheter och även nya produkter till deras omtyckta julservis.
Vi ser tex nya serveringsbrickor, burkar med lock till Elemets-serien designad av Louise Campbell som inspirerats till nya verk där tradition och nutid möts.

Lagom till högsommarsäsongen har Mimou lanserat fina kollektionen Bliss med fina möbler av bambu med tillhörande dynor i olika kulörer samt solparasoller i asiatisk stil.
Spana in hela kollektionen HÄR.

Översta bilder pressbild från Ellos styling Johanna Bradford övriga bilder pressbilder från Mimou.

I veckan har jag visat en rad fina höstnyheter som faktiskt redan nu hur tokigt det än kan låta har börjar ramla in hos Ellos Home. Vill du spana in hela härlighet så kika HÄR.

I veckan damp det även ner ett pressmeddelande från danska FermLiving med deras nya lampor med namnet Arum som kommer både som golvlampa bordslampa och som väggfäst lampa.
En fin designlamapa med svart marmorfot i kombination med den svarta skärmen med organisk form av metall.

Tillsammans med Golvabia lanserar Studio Lisa Bengtsson
måttanpassade mattor i Lisa Bengtssons älskade mönster Boudoir, Poppy och  Cloudy.
Mattorna är av hög kvalitet, kommer i tre olika färgställningar och finns i två fasta storlekar,  200×300 cm samt 400x300cm.
För leverans senare i höst men går att förbeställa redan nu

Hästens fortsätter utöka färgskalan i premiumkollektionen Satin Pure, denna gång i sju nya nyanser: Avocado Green, Black, Blue Vintage, Charleston Pink, Parisian Orange, Shady Blue ochSoft Nougat. Totalt finns nu Satin Pure-serien i 16 smakfulla färger som är lika njutbara att somna som att vakna i.

Kollektionen Satin Pure har funnits hos Hästens sedan år 2011 och är en del av företagets premiumsortiment. De sju nya färgerna är framtagna av färg- och trendexperten Cay Bond och där inspirationen är funnen från Bloomsburygruppens sommarhus i Charleston, ett magnifikt hus för kreativa själar under 1920-talet. 

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i tillhörande texter.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *