Inredningsnyheterna v.26/ 2019

av | jun 29, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Hej fina bloggvän!

Då var det dags att kika på de senaste inredningsnyheterna som har sett dagens ljus nu i veckan, jafg hoppas att det kan intressera trots rådande högsommarvärme samt fotbollsyra då våra svenska fotbollstjejer spelar match mot Tyskland idag.
Håller tummarna får båda, nu kikar vi vidare

Hustillverkaren Sommarnöjen har skapat ett trähus som påminner om en traditionell gotländsk lada tillsammans med den gotländska möbeltillverkaren G.A.D och detta visas under juli månad 2019 vid G.A.Ds outlet i vackra Västergarn söder om Visby.
Företagen har lika höga ambitioner när det gäller naturmaterial, hållbarhet och enkla former, en perfect match och därav ser man ofta att Sommarnöjens kunder även väljer att inreda sina hus med möbler från just G.A.D.

Danska Eilersen som är mest kända för deras designsoffor av hög kvalitet aktuella med ett nytt soffbord som bär namnet Circus Table. En ny serie soffbord designade av Nils Juul Eilersen i olika utföranden med marmorskiva och en konformad bas som kläs med textil eller läder.

Carl Hansen & Søn utvidgar deras Embrace-serie med ett nytt bord och en ny matsalsstol. Stolarna och borden ökar mångsidigheten i  möbelserien, som har utformats av den österrikiska designtrion EOOS.
Embrace Chair har samma struktur som matsalsstolarna med armstöd men den nya stolen är lättare och tar upp mindre plats samtidigt som den ger mer dynamik och stolserien Embrace innefattar nu matsalsstolar med och utan armstöd, en vilstol och en fotpall som alla har samma grundtanke: en perfekt trästruktur omgiven av mjuk stoppning.
Borden är gjorda av trä och stål, och har ett unikt, skulpturalt utseende med optimal funktion, eftersom bordsbenen har samlats i mitten av bordet för att skapa mer benutrymme.

Studio Ylva Skarp har gjort en serie med unika ljusstakar tillverkade av spillbitar från Allmoge Snickeri och målad med färgrester, säljs numrerad och döpt, design Ylva Skarp .

I ett pressmeddelande från IKEA tillkänna gavs det nu i veckan att ny designchef på IKEA of Sweden kommer att bli Eva Lilja Löwenhielm.
Hon kommer att leda ett team av designers och ansvara över utvecklingen av IKEAs designidentitet för att säkra att sortimentet skapar en bättre vardag för de många människorna.
Eva Lilja Löwenhielm som bland annat designat serien Ekerö samt möbler till IKEA PS 1999 tillträder sin nya tjänst den första september 2019.

Danska Vipp fortsätter att fylla på med fler möbler i deras relativt nysläppta möbelkollektion, och senast i raden är soffan Chimney som går att få i en rad olika utföranden.

Stolab relanserar nu stolen Widemar som formgavs år 1942 av ingen mindre än Carl Malmsten på uppdrag av advokaten och politikern Ingrid Gärde Widemar (den första kvinnliga domaren i Högsta domstolen).
Karmstolen tillverkades i ett fåtal exemplar, men nu ger Stolab karmstolen ett nytt liv i form av en tolkning utförd av möbelsnickaren Julia Greek.
Allt varsamt framtaget utifrån formgivarens originalskisser och den första prototypen blev klar i oktober och detaljstuderades därefter bland annat av av stiftelsens anlitade expert, Martin Altwegg, som är möbelsnickare och universitetslektor på Malmstens. Widemar tillverkas numrerat i massiv björk och har en dyna klädd i tyg eller i garvat läder från Tärnsjö.

DUX följer upp det uppmärksammade designsamarbetet med den danska arkitekt- och designstudion Norm Architects som visades för under Stockholm Design Week 2019.
Nu presenterar DUX deras premiumsängar tillsammans med en ny sänggavel på nyöppnade mötesplatsen The Audo i Köpenhamn.

Skandinavien möter japanska influenser hos H&M Home hösten 2019

Visst gillar vi stilen?

Förra året lanserade H&M Home en kollektion med småmöbler och lampor i olika stilar, nu utökas denna med ännu fler produkter och ovan ser du en del av dessa.
I höst utlovas uppdaterade versioner av tidigare favoriter men också antal nyheter  och stilen präglas av den skandinaviska, minimalistisk inredningsstilen som älskas av så många även internationellt, men det finns flera tydliga influenser från Japan.
Vi ser en ljus och naturnära färgpalett med mycket ljust trä, marmor, lampskärmar i vitt papper och opalglas och trendiga detaljer i rotting.
Styling Tina Hellberg / Fotograf Ragnar Omarsson / AD Therese Sennerholt

I veckan damp det ner ett pressmeddelande från IKEA med deras höstnyhet som enligt mig inte är några större sensationer utan mest ”skvalprodukter” i mängden.
Jag fattade dock tycke för de lite mer nedtonade nyheterna som serien UPPLAGA med mugg, tallrikar och skålar i vitt porslin samt de nya förvaringsväskorna Lackisar som passar  till smart förvaring i hemmets alla rum.

Lampan Sun Light of Love är en av årets tio nyheter från Foscarini, och denna designlampa är framtagen i samarbete med  den London-baserade industridesignern Tord Boontje.
Enligt pressmeddelandet från nyssnämnda företag  vill Tord Boontje tolka solens strålar – men med ett ljus som alltid kan skina oavsett årstid.
Sun  Light of Love finns tillgänglig i två olika utföranden, vit och guld och den vita lampan har ett skandinaviskt uttryck och anspelar på formen av blommor, medan den guldfärgade versionen efterliknar solens glödande strålar.


Smeg lanserar deras omtyckta vattenkokare och brödrost i retrosti i en tillfällig variant i guld och rosé.

Fritz Hansen utökar deras accessoarkollektion med en rad produkter för kontoret/skrivbordet och jag föll lite extra för lilla förvaringssetet BUCKETS  designar av Mia Lagerman.
Tre olika olika små korgar av läder som står på ett litet fat av samma material, att använda som pennställ eller liknande.

Sist men inte minst vill jag tipsa Dig om veckans fina Hemnet-span här i bloggen om du skulle ha missat detta?

Kika HÄR så ser du mer av denna fina bostad.

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i samband med bilderna.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *