Porto Vromi

av | jun 25, 2019 | Resor

Hej fina bloggvän!
Idag tänkte jag visa Dig en av våra favoritbadplatser här på Zakynthos, nämligen Porto Vromi som egentligen är två olika små hamnar som man kan simma mellan men om man kommer med bil så är det lite svårare att ta sig emellan de båda då man tar sig dit från bergssidan via smala serpentinvägar.
Gudomliga badplatser med superfint kristallklart vatten och magiska omgivningar, inte så mycket turister som längre söder ner på ön där alla hotellen finns.
Och just det där att det ligger på den nordvästra sidan av ön och att man måsta ta sig dit genom att köra över bergen och via jätteläskiga smala serpentinvägar (endast vanlig bil och fyrhjuling kan köra där) kanske avskräcker en del att ta sig dit men SÅ värt det!
Jag är själv jätteharig och får blunda ibland när det stupar som värst hahaha, men min man är en säker chaufför så ännu så länge har det gått bra att ta sig dit!
Du får en hint av vyerna uppifrån och ner via bilden ovan men det finns betydligt läskigare stup om vi säger så…

Ena delen av Porto Vromi from above!
Härifrån kan man ta båten till berömda Shipwreck och alla grottorna på vägen dit.
Shipwreck besökte vi förra gången vi var här och vill du kika på hur det ser ut där, kika HÄR och eller spana in live-klippet HÄR

Visst har jag berättat att jag älskar att bada?

Efter två veckor som vi snart spenderat här på underbara Zakynthos har jag helt tappat räkningen på antalet bad, grekiska sallader och glas med iskallt iste.
Snart dags att vända kosan hemmet igen, så nu suger vi ut det sista av denna härliga vistelsen!

Simplicity!

Visst är det enkla allra oftast det bästa?

Och andra delen av Porto Vromi där man också kan ta båten till olika sevärdheter och även hyra en egen liten båt om man så önskar.
På stranden finns det en liten servering med dricka, glass, frukt osv och skugga vilket kan behövas när det är nära 35° varmt som nu.
Lite senare tänkte jag visa Dig ytterligare en favorit här på ön så håll utkik om du är nyfiken!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *