Inredningsnyheterna v.25 / 2019

av | jun 22, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Idag blir de en ny om än lite komprimerad lista med nyheter här hos mig, midsommarveckan v.25 om vi ska vara korrekta har inte lämnat något större avtryck när det gäller inredningsnyheter nämligen.
Men men, lite nytt finns det att spana in så håll till godo!

Först ut har vi nya accessoarer från danska Fritz Hansen till serien The Planner™ I form av bordsspegeln ovan i bild samt tidskriftssamlaren designade av Paul McCobb.

Och ännu en nyhet från Fritz Hansen som släpper en limited edition av deras fåtölj PK22 i NUANCE Leather med taktil mönstersömnad som ger fin textur till hela fåtöljen i denna varmgrå nyans.
Denna specialversion finns endast till försäljning under ett år dvs t om 1 april 2019.

 

Hypade designern Virgil Abloh, som grundat egna designmärket Off White, gjort samarbete med Louis Vuitton, Byredo och IKEA mfl  är nu aktuell med en limiterad kollektion för möbelproducenten Vitra. Lampan i kollektionen är en uppdatering av Jean Prouvés Petite Potence från 1942, tolkad av Virgil I med en lackad orange färg, stor led-lampa och en avlång burmodell. Även stolen Antony är från tidigt 50-tal och design av Prouvé då med böjd rygg i trä och metallben och nu 2018 med en version med sits av plexiglas som vilar på en metallstruktur.

Lucie Kaas har gjort ett  samarbete med världsartisten  Elton John och via  Bravado har det tagits fram  kokeshi-dockorsom ser ut som nyss nämnda artist. Alla fans, löp och köp!

Bang & Olufsen har ingått ett samarbete  med det franska modehuset Saint Laurent. Resultatet av samarbetet är  två nattsvarta högtalare: Beoplay A9 och Beoplay A1 och båda försedda med Saint Laurent signaturer.

Norska designföretaget Northern släpper nya versioner av redan befintliga belysningsarmaturer.
Överst i bild ser vi takpendedeln Dokka som kommer i fler färger som tex gult och rostrött och lampan Buddy har förärat med en golvvariant som ansluter sig till bords- och vägglampan som finns sedan tidigare.

Designföretaget Gejst lanserar nu deras första  bordslampa Leery designad av den unga danska designern Kasper Friis.

Och mer nytt på belysningsfronten och denna gången från &tradition som släpper en mellanstorlek och nya kulörer för Flower Pot designad av Verner Panton 1968, nya kulörer när det gäller Arne Jacobsen’s golvlampa Bellevue som fyller 90 år nämligen åskblå, vit, olivbrun och kopparbrun.
Också en en helt ny bordslampa som ser dagens ljus nämligen Setago JH27 designad av Jaime Hayon.
’Seta’ –är det spanska ordet för svamp och ja det förstår man ju nästan när man ser dess lite knubbiga form.

Danska Skagerak lanserar små nyheter pö om pö och senast ut är deras slow-brewer Piippu av keramik som brygger två koppar kaffe.  Design Wesley Walters & Salla Luhtasela

Carl Hansen & Son expanderar deras kollektion med möbler designade av Frits Henningsen med Coupé Sofa från åt 1936.
Soffans design är en fortsättning på den mycket detaljerade stolen Heritage Chair från 1930 och den enkla Signature Chair från 1954.
Coupé Sofa presenterades första gången på Köpenhamns möbelutställning 1936 och den blir nu en del av Carl Hansen & Sons kollektion med klassiska möbler.

Veckans fina Hemnet-span ser du em glimt ifrån här ovan, änne en gång en riktigt fin sekelskiftesvåning på Östermalm i Stockholm och vill du ser mer av denna så kika HÄR.

*Bilderna i inlägget är pressbilder från de företag som omnämns i texterna i samband med dessa /mäklarbilder från Alexander White.

 

 

1 kommentar

  1. Anette

    Supersnygga bilder som vanligt 🙂 Var kommer avlastningsbordet i trä och metall ifrån? Första bilden.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *