Inredningsnyheterna v.24/2019

av | jun 15, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Veckans lista med inredningsnyheter är det dags att kika närmare på i detta inlägget, det hör ju lördagsrutinerna till.
Almanackan visar vecka 24 och sommarledigheten börjar krypa alla närmare för det flesta, vilket även märks när det gäller nyhetsflödet.
Men men, detta till trots så finns det en hel del nytt att spana in så nu kikar vi vidare!

Först ut har vi en nyhet från Superfront som tillverkar specialdesignade fronter och beslag till IKEA’s mest populära förvaringsserier.
De lanserar nu nya fronter som passar till IKEA’s BESTÅ-serie som är endast 20 cm djupa, en lite nättare variant av sideboards för den som är trångbodd, för smart förvaring i hallen eller liknande.
Som vanligt går fronterna att få i en lång rad olika utföranden, kulörer osv så att du kan sätta din egen personliga prägel på din möbel.

Mora Armatur lanserar nu två utekranar Mora Garden, designade av Johan Lindberg som tar ditt utekök till en helt annan nivå och dessa kranar för utomhusbruk flörtar med uteduschen som lanserades förra året och är tillverkad av sammanfogade rördelar, vilket skapar en unik, rå och industriell känsla.
Båda kranarna kan monteras i en bänkskiva som max är 60 mm tjock och kopplas ihop med en trädgårdsslang, med slangkoppling 3/4 ”. Vredet på sidan av kranen används för att lätt stänga av och på flödet.

Kartell’s ikoniska cylinderformade förvaringsmöbel/sidebord Componibili som designates redan på 60-talet av den italienska designern Anna Castelli Ferrieri och då ursprungligen tillverkades av  ABS-plast,  En av Kartells klassiker från 1969 som nu finns framställd i ett helt nytt material.
Materialet är en avfallsprodukt från jordbruksproduktion, som ej kan tillvaratas som föda för människor eller djur och tack vare en biologisk process, där avfallsmaterialet ”attackeras” av mikroorganismer så bildas en biomassa som liknar plast.
Denna nya version av Componibili tillverkas med tre skjutdörrar, och kommer i fyra nya färger, läs mer HÄR.

William Morris har släppt en ny tapet- och textilkollektion som bär namnet Melsetter, en samling färgglada och vackra mönster som samtliga tar för sig, och visst känns den signifikativa stilen som W.M gjort sig känt för igen även i denna kollektion

Italienska Rapsel lanserar en badbalja med japanska influenser som bär namnet Ofuro. Det formsäkra karet i sibiriskt lärkträ har skapats av Matteo Thun och Antonio Rodriguez, och kanske ett tecken i tiden på att vi kommer att få se fler inslag av just trä i våra badrum framöver?

Helt otroligt fina kollektionen Glänta med keramikburkar med lock där inspirationen hämtats från skogens fauna lanseras av Malmö-baserade keramiktillverkaren Ståhl  framåt sensommaren 2019.

Gotländska Surflogiet som grundades 2017 har i samarbete med Hästens skapat en avkopplande oas med naturmaterial och komfort i fokus, där gästerna kan njuta av en natts sömn i världsklass bokstavligen mitt på stranden.
En exklusiv och glamourös typ av camping, ja så kallad glamping där gästerna ska få de bästa förutsättningarna för en god natts sömn.

I veckan har årets upplaga av konferensen Brilliant Minds gått av stapeln på Grand Hotel i Stockholm, en tillställning omhuldad av stort hemlighetsmakeri, celebra inbjudna talare som Barack Obama, Greta Thunberg, Joel Kinnaman, Christina Stenbeck med många flera samt endast specialinbjudna gäster som Prins Daniel och Prins Carl Philip, näringslivstoppar, kändiseliten mfl.
Vad det handlar om, läs mer HÄR

I veckans öppnade Artipelag’s stora sommarutställning FORNASETTI Inside Out Outside In, en utställning med strålkastarljuset riktat på den italienska konstnären och designern Piero Fornasetti (1913–1988) och hans mångtaliga verk.
Denna utställningen blir den första museiutställningen i Sverige som omfattar hela Fornasettis produktiva spektrum av måleri, teckning, grafisk design, möbler, designföremål och rumsliga installationer, liksom samtida verk skapade av hans son Barnaba Fornasetti som fanns på plats vid invigningen nu i veckan.

Modeikonen Diane von Furstenberg har varit i Stockholm nu i veckan för att ta emot NK Galans Hederspris 2019, en eftertraktad utmärkelse som hon fick ta emot vid en ceremoni på NK nu i veckan.
Diane von Furstenberg sägs även ha deltagit vid Brilliant Minds konferensen som jag nämnde tidigare här i mitt inlägg.

Och på tal om tapeter från William Morris i augusti lanserar Rusta ett nytt sortiment av tapeter, ett större utbud än förr, totalt 33 trendiga tapetnyheter med unikt utvalda mönster.
”Vi har tagit fram tre tapeter med stormönstrade 1800-talstyger som förlaga. Med grönt och blått som bas tar dessa fantastiska mönster verkligen för sig och flörtar lite med William Morris klassiska design,” säger Julia Ljungh, produktchef för tapeter på Rusta.

I veckan har jag visat två olika Hemnet-span här i bloggen varav det ena som har adressen Rörstrandsgatan i Stockholm finns att kika närmare i detalj på HÄR

*Samtliga bilder i inlägget är pressbilder /mäklarbilder som hör samman med de företag som omnämns i de tillhörande texterna.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *