Idag för ett år sedan

av | jun 5, 2019 | Hotelldesign, Livet

Hej fina bloggvän hoppas att du har det fint.
Alamanackan visar 5 juni och imorgon är det Sveriges Nationaldag och sommaren står för dörren även om jag personligen inte riktigt hittar sommarkänslan…inte alls sådär som förra året känner jag, och blickar tillbaka till idag för ett år sedan då vi bokade in oss på Gullmarsstrand i Fiskebäckskil.
Jag har nog lite sommarångest och längtar bort från stan till landet, till lugn och ro och närhet till havet
Vi har kikat på lite alternativ att hyra under hela sommaren, kanske en bit in på hösten till och med men inget har känts 100 % rätt.
Har du något tips på härligt hus att hyra längre period så hojta snälla!

Som ganska inbiten skåning blir man ju helt stum av förundran över att platser som dessa ens finns på riktigt och hoppas att mina bilder kan göra det hela rättvisa, men som så ofta så är det inte så lätt att förmedla den där exakta känslan eller upplevelsen av att faktiskt vara där.
Jag tänker så klart på dofterna, måsarnas skrik kontra total tystnad, surret från båtarna, havets glitter, känslan av att kunna bada så mycket man vill.

Kommer man landvägen till Gullmarsstrand så rullar först igenom den lilla orten Fiskebäckskil med dess helt sagolika sekelskiftes hus med snickarglädje och prunkande trädgårdar innan man till slut kommer fram till havet igen och möts av hotellets vackra byggnader.
Mer moderna än nyss nämnda sekelskifteshus som du ser, men de passar ändå in förvånansvärt fint i bilden som etsar sig fast på näthinnan.
Och om du tycker att du känner igen det hela en smula, så är det säkert eftersom den senaste säsongen av den populära TV-serien Saltön skriven av Viveca Lärn till viss del spelades in på Gullmarsstrand .

Hotellet består av vackra låga byggnader i minimalistisk nordisk stil, med uteplatser där vackra grånade teakmöbler, en SPA-avdelning, badhus, badbryggor, en uppvärmd ”sittpool” en fantastisk restaurang med underbar mat, konferensmöjligheter osv radas upp och förbinds längs med vattnet med hjälp av bryggor och uteplatser.
Ett familjeföretag som drivits av 3 bröder i mer än 40 år och som utvecklats under tidens gång, bla med hjälp av inredningsdesign gjord i i olika etapper i samarbete med Wingårds Arkitekter och därefter Claesson Koivisto Rune.
Överallt på hotellet kan man spana in massor av fina designmöbler och inredningsdetaljer, belysningsarmaturer osv av namnkunniga designers, och extra kul är det såklart att de har våra fina solsängar av teak från Ethimo stående på deras allra nyaste badbrygga som stod klar förra våren.

Lugn och ro…och en kopp te i skuggan!

Hotellets stora och mycket goda räkmacka får du inte missa om du är på Gullmarsstrand, en av de godaste som jag har ätit.

Nära havet och naturen, ögon och öronbedövande, och bara en sån detalj som att soma in och vakna upp till ljud av vågskvalp och fiskmåsar är ju som balsam för själen.
Jag lovar.

 

På Gullmarsstrand finns Sinnenas Spa och Sinnenas Havsbad som kan boka för 2 timmars pass, och där kan man sen vara i det lilla badhuset och njuta till max av olika typer av bastubad, sitta antingen inomhus eller utomhus och njuta av den fantastiska utsikten.
Väljer man det sistnämnda kan man dessutom sitta i den uppvärmda lilla poolen som året runt håller 38°!

 

 

När vi var där förra året, faktiskt vid två tillfällen, så förälskade jag mig totalt i den lilla orten Fiskebäckskil, och skulle vilja hyra där eller  liknande ställe  havsnära ställe under hela sommaren som sagt.

Sommarångest, får man erkänna att man har det just nu? Kanske kan det bli av med en ny vistelse där även om det mest optimala vore ett hus att hyra!

Kram

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *