Inredningsnyheterna v.22/2019

av | jun 1, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Hej fina bloggvän!

Så var det dags för veckans lista med inredningsnyheter en lite kortare lista denna vekan som enligt almanackan visar den 22:a i ordningen och som varit kortvecka för de flesta due to högtiden Kristihimmelsfärd som inföll mitt i alltihopa.
Första nyheten ut är nyöppningen av inredningsbutiken Artilleriet i Göteborg som renoverat den gamla butikslokalen och nyöppnat med med en helt ny våning dessutom. För att fira detta lite extra har man just nu den pågående utställningen Past, Present Future som är en hyllning till alla de varumärken man samarbetat med och sålt genom åren.

Nu kikar vi vidare!

Londonbaserade designstudion Barber & Osgerby är aktuella med et nytt bord i flera versioner för designföretaget Knoll, ett bord som fungerar såväl ute och inne.
Läs mer hos Dezeen

Iittala vill slå ett slag för hållbara val för en bättre framtid och lanserar en begränsa utgåvan dricksglas, som finns tillgänglig från våren 2019 som en del av serien Raami. ä
Iittalas dukningsserie Raami som lanserades tidigare år är  designad av Jasper Morrison och kompletteras alltså nu u med ett nytt dricksglas av 100% återvunnet glas

Boråstapeter släpper en av deras mest omtyckta tapeter, nämligen Nocturne i tre nya färgställningar med toner av grönt, vinrött och beige.
Det omtyckta klassiska mönstret från Boråstapeters arkiv är varsamt uppdaterat av deras designstudio och i samarbete med Emily Slotte och Malin Persson.

Danska Kay Bojesen’s design är ju känd så det förslår och kanske mest för de ikoniska trädjuren med apan i spetsen, men nu lanserar man Menageri-serien med fina produkter  av FSC-certifierat ekträ till det dukade bordet.
Produkterna designades av Kay Bojesen för hela 40 år sedan men ser alltså först nu dagens ljus.

Danska stjärnrestaurangen Nomas alldeles egna keramiksamling med ca 600 produkter som används i deras restaurang efter nyöppningen föräras med en utställning på Hjorts Fabrik .
Utställningen är gjord i samarbete med stylisten Christine Rudolph och keramikerna Astrid Schmidt, Anette Krogstad, Finn Dam Rasmussen, Hjorths Fabrik och Janaki Larsen.

Inredningsbutiken Grandpa släpper en kollektion med keramik under sitt varumärke Low Key och gör detta i samarbete med öländska keramikstudion Paradisverkstaden.
Kollektionen består av tretton delar och utgörs av allt från koppar, kannor, skålar, fruktfat, ljusstakar till vaser och kommer att premiärvisas under Formex i augusti.

Heminredningsföretaget Himla har tagit fram en ny serie med dofter för hemmet i en uppdaterad grafisk design i svartvitt som bär namnet Pure.
Doftserien som finns både som doftljus och som diffuser kommer i tre dofter: Black Lily, Wild Flower och Dark Truffle

Också så här inför stundande utomhussäsong med efterlängtat utehäng vill jag slå ett slag för utomhusserien Palissade från danska HAY som nu finns i en rågalvaniserad variant, dvs så som de flesta utomhusmöbler av god kvalitet ser ut innan de pulverlackeras.
Själva galvaniseringen gör att möblerna blir motståndskraftiga mot rost och tål att stå ut i ur och skur.
I bilden ovan ser vi även nya lampan designad av Pierre Charpin’s, PC Table Lamp ,som tål utomhusbruk och är uppladdningsbar.

Och ännu mera danskt i form av en sneak peak från HÄR som släppt en sk sneak peek inför våren 2020 då de relanserar The Deck Chair Series designad av Børge Mogensen.

Älskar nya serien Nurture med fina krukor och en vattenkanna i mässing designad av Ilse Crawford från Skultuna, så himla fin!

Också vill jag såklart tipsa om mitt fina Hemnet-span som jag visat nu i veckan en riktig höjdare att spana in för alla som precis som jag går igång lite extra på sekelskifte extra allt och hittas HÄR

*Samtliga bilder i inlägget är pressbilder till texterna och länkarna som nämns i samband med dessa.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *