Inredningsnyheterna v. 20/2019

av | maj 18, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Så var det dags att summera veckans inredningsnyheter igen, almanackan visar v.20 minsann,  och det har varit pressdagar i Stockholm samt uppladdning pågår inför 3 Days of Design i Köpenhamn i veckan som kommer, så massa med nyheter att spana in!

Först ut har vi Svenskt Tenn som haft pressvisning med anledning av samarbetet med konstnären Luke Edward Hall, ett nytt färgstarkt designsamarbete och en limiterad inredningskollektion som bär motiv med Luke Edward Halls karaktäristiska akvarellansikten.
Samarbetet rymmer handmålade väskor, kuddar, lampskärmar och keramik i limiterad upplaga, men också en bricka och tryckta kuddar som ska ingå i Svenskt tenns vanliga sortiment.

Ett av mina favoritvarumärken när det gäller inredningstextiler är ju Himla, och i veckan har de släppt deras kommande kollektion AW2019 som du ser en glimt av här ovan.
Himla bygger deras sortiment med långsiktiga kollektioner som uppdateras med nya produkter och kulörer efter tidens och trendernas gång, saker att njuta av länge, och av bilderna ovan att tolka så blir det fördel skoggrönt under kommande säsong.

Och ännu ett grönt inslag och ny fin form när vi spanar in Kasthall’s senaste samarbete som de gjort med designern Lara Bohinc ”From the sun to the moon” med mattor, väggbonader och kuddar som säljs dels via Kasthall och dels via Lara Bohinc.

I Mimou  kollektion HANDMADE tas traditionella tillverkningtekniker och naturmaterial i fin symbios till vara och i samarbete med skickliga hantverkare i Thailand tillverkas produkterna med småskalig tillverkning. Nya lampserien Maipai är ett bra exempel på detta.

Fritz Hansen skickade ut ett pressmeddelanden med nyheten The Clam designad av den unga designduon Ahm & Lund.
En taklampa me musslan som inspiration och belysningskällan I sig symboliserar själva pärlan.
Lampan visas upp under 3 Days of Design där Fritz Hansen dilator I samlingsutställningen som tar plats på Hotel Charlottenborg i Köpenhamn.

Svenska Note Design Studio har formgivit nya köket Frame för danska Reform , ett minimalistiskt kök som du ser ovan i bild via tillskickade pressbilder.Reform planerar dessutom två andra köksnyheter i samarbete med danska Studio David Thulstrup, samt belgiska Müller Van Severen.

Spana in nya stolen Elfy Chair designad av Jaime Hayon för danska &tradition.

 

 

Textilföretaget Tekla som snabbt blivit känt för deras sängkläder lanserar en ny filt i samarbete med John Pawson.
Filten kommer att finnas i två mönster och fyra färger och inspirationen är hämtad från det privata sommarhuset i Oxfordshire som han är i kast med att färdigställa.

Svenska design- och inredningsföretaget Cooee utökar sortimentet med en ny tjusig kollektion inredningsdetaljer och värt att spana in lite extra är samarbetet med den svenska konstnären Kristiina Haataja COOEE x KRISTIINA som består av 13 unika skulpturer i keramik.

Så fina och helt rätt i tiden då skulpturella ting är trendigt som bara den.

Studio Lisa Bengtsson presenterar nya tapetkollektionen Sir Grace, en kollektion inspirerad av ”ett nytt kapitel i livet, ett drag, en gammal karl med ett blå volvo och den nationella romantiska eran”.

Kristina Dam Design Studio lanserar nya pallar och lite högre barnpallar under utställningenNomad Workspace på Blegdamsvej 6 i Köpenhamn i veckan som kommer.

Danska Kähler är aktuella med ett nytt designsamarbete tillsammans med ingen mindre än kungliga designstudion Bernadotte & Kyhlbergmed Prins Carl Philip  i spetsen.
En multifunktionell design som döpts till Kokong och som kan användas som ljusstake, vas, skål osv eller kanske  enbart som skulpturalt objekt ?

HAY skickade ut ett pressmeddelande om att även de medverkar under 3 Days of Design 2019 och lanserar då bla nya Shade Bin med geometrisk form designad av  Thomas Bentzen.
Behållare tillverkade av polypropylene med avtagbara lock och dessa kan man ju använda till mycket men framförallt som papperskorg.

Rörstrand lanserar deras omtyckta klassiker Ostindia, framröstat till århundradets servis av svenska folket, i en ny elegant variant med svart mönster istället för blått. Den nya serien i svart består av tre olika tallrikar, två koppar och en skål.

Spana in Virva ovan som är en ny tjusig lampa av glas designad Matti Klenell för Iittala.
Med sin yta av räfflat glas skapar Virva ett vackert mjukt sken i hemmet under kvällarna och årets mörka månader här i Skandinavien.

Den italienske arkitektenPiero Lissoni har designat ett nytt tjusigt showroom I London för inredningsvarumärket DePadova.
En utställning som enligt senaste trenden när det gäller utställningar är uppbyggd som ett hem med inspiration till dess alla utrymmen och rum, och denna gången i form av en lyxig urban takvåning inrymd i  en byggnad designad av David Chipperfield.

Läs mer HÄR

Veckans finaste Hemnet-span om du missat detta återfinns i Göteborg och skulle du ha missat detta så kika HÄR (Fotograf Alen Cordic)

*Samtliga bilder i inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i tillhörande tex.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *