Inredningsnyheterna v.19 2019

av | maj 11, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Jag är ju iväg på semester men jobbar också litegrann när andan faller på, och nyheter på inredningsfronten dimper ju ned i mail-korgen och poppar upp här och var på nätet oavsett var i världen man befinner sig så här kommer en liten lista med de senaste nyheterna.
Nu kikar vi vidare här!

Jag startar med senaste nytt från Marimekko som visar upp grönskande gröna nyanser i kombination med gult, rött och rosa samt som så ofta med blommönster i fokus, se alla nyheterna HÄR.


IKEA skickade ut ett pressmeddelande i veckan om den tillfälliga kollektionen FÖRNYAD där mode och humor inspirerar.
Kollektionen innehåller möbler och accessoarer med referenser till Darcel Disappoints och Colette i Paris, och för den som inte vet så är Darcel Disappoints en äggformad figur som ivrigt iakttar och illustrerar livet i New York.
Bakom designen står konstnären Craig Redman och Sarah Andelman, grundare och kreativ chef för Colette (en ikonisk konceptbutik i Paris, öppen 1997-2017) och samarbetet inkluderar dels helt nya produkter och dels uppdaterade IKEA klassiker med färgglada mönster.
Säljstart: 6 juni 2019. Säljs på IKEA varuhusen i Sverige. (Ej Örebro, Linköping, Gävle, Haparanda och online.)

Populära serien Kastehelmi från Iittala innehåller nu även glas på fot!

Danska Skagerak lanserar nya uppdaterade väderbeständiga dynor till deras utemöbler, och för att fira detta släpper man även en limiterad randig textil i vit/gul alternativt vit/blå  som passar till klassikerna  Riviera och Virkelyst.

Just nu lanserar bloggarna böcker på löpande band känns det som, och nästa bok att lyfta fram i rampljuset är inredningsprofilerna Emma Sundh, Maria Soxbo och Johanna Nilsson som även står bakom initiativet Klimatklubben och till hösten kommer även en bok av samma trio som du kan läsa mer om HÄR.

Stolab lanserar  tre nya kulörer som ansluter sig till deras standardkulörer.
Vill man kan man nu köpa tex klassikern Lilla Åland ovan i bild i antingen Puderrosa, NCS S 3040-R, Skogsgrön, NCS S 7020-G10Y eller  Olivgrön, NCS S 5020-G70Y.

Och på tal om resor, Louis Vuitton lanserar nu Horizon Soft Luggage i rad knalliga färger, en mjuk lättviktsväska med hjul  designad av Marc Newson .

Är man ute och reser som i mitt fall så missar man såklart när bloggvännen Jannice Wistrand bjuder in till premiärvisning av den nya Monluxsviten på Clarion Sign.
En svit som hon har inrett med stor fingertoppskänsla i varje detalj, tjusiga möbelklassiker osv och detta i samarbete med Monlux.
Monlux är ett nytt designvarumärke för fina premiumspeglar med integrerad belysning vars välkända grundare heter Per Holknekt (Odd Mollys grundare) och Mathias Mörlin.
Läs mer om Jannice’s filosofi kring inredningen av sviten, själva speglarna osv samt spana in fler fina bilder av inredningen HÄR
Fotograf: Linda Broström

Genom att kombinera träharts från norra Afrika och fjärran Östern med ved från Medelhavet, har företaget Muro Scents skildrat Estrid Ericsons kärlek till att blanda element från olika delar av världen när de lanserar doftserien Journey.
Journey finns både som doftljus och som doftpinnar HÄR

Veckans Hemnet-span denna veckan är ännu en gång en fin sekelskiftesvåning i Stockholm.
Gillar du det du ser ovan bör du kika vidare HÄR

*Samtliga bilder är pressbilder från de förtag som omnämns i samband med dessa.

1 kommentar

  1. Maria/Husligheter

    Tusen tack för omnämnandet av vår bok, så snällt!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *