Inredningsnyheterna v.18 /2019

av | maj 4, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Hej fina bloggvän!
Idag kikar jag in för att visa dig senaste nytt på inredningsfronten som hamnat under min radar den senaste tiden.
Ett svep med en hel del fina design-nyheter i stort och i smått, nytt mässkoncept som lanseras,  också som avslutning veckans finaste på Hemnet. Nu kikar vi vidare!

I år 2019 är det hela 50 år sedan DUX inledde designsamarbetet med Bruno Mathsson som resulterat i de svenska designklassikerna Jetson, Karin och Pernilla bla
I samband med 50-årsjubileet presenterar nu de en exklusiv jubileumskollektion som hyllar samarbetet med Bruno Mathsson.
Jubileumskollektionen som kommer lägligt inför stundande 3 Days of Design  i Köpenhamn består av de klassiska fåtöljerna i nya specialframtagna klädslar i textil och läder.

Ovan i bild ser vi nya armaturen The Party som är en kollektion uttrycksfulla vägglampor, formgivna av Kranen/Gille för Moooi.
Figurerna i gjuten keramik speglar vår fascination för hemligheter, dynamik och intriger.

I förra veckans nyhetssvep visade jag designsamarbetet mellan Paola Navone Rafael Collection och italienska Ethimo som premiärvisades under Salone del Moblie 2019.
Vid samma tillfälle presenterades även en rad andra fina nyheter som tex den mycket omtyckta stolen Kilt  som nu ävenkommer som en loungestol samt en ny lampa för utomhusbruk som laddas med hjälp av solceller.

En nyhet på bokfronten är att bloggaren  Monica Karlstein har släppt boken 99 hacks för dig som vill göra massproducerade möbler mer personliga.

Norska Northern lanserar den självvattnande terrakottakrukan Oasis, designad av Ann Kristin Einarsen i ny kulör lagom till sommaren 2019. Oasis går sedan tidigare att få i grön, vit eller mörkbrun bas och i ofärgad terrakotta för den övre delen, och nu även med svart bas och en mullvadsgrå topp.

Lagom till sommar och hägrande semestrar lanserar Australiensiska Aésop  de nya kiten Departure och Arrival (tidigare Jet Set Travel Kit) som innehåller  hår- och hudvårdsprodukter som rengör och återfuktar.
De nya kitten släpps i butik  den 20 maj. Tipstack till Hanna Nova

Och på samma tema ser vi nya sarongen Kalifa som släppts av svenska Totême

Och på tal om stundande resor, sol och bad, du har väl inte missat att Gina Tricot  lanserat ett samarbete med klassiska  Havaianas ? Så många fina varianter av denna sköna slappis till sommarsko.

Dirty Linen  släpper kollektionen UNDERCOVER med bäddset tillverkade av linnetextiler framställda i Europa och denna kollektion kommer endast att säljas via deras egen web-shop.

I veckan presenterade Formex deras tema för höstens upplaga av mässan, ”It matters” som äger rum på Stockholmsmässan 20-23 augusti.
It matters ska fokusera påhållbarhet och om hur vi interagerar med omvärlden, om att värdesätta produkter och föremål på ett nytt sätt som en förutsättning för vår överlevnad och framtid.
Nya material och processer går hand i hand med traditionellt hantverk och gammal klokskap.

Inför höstens mässa lanseras ett koncept med speciella temadagar där branschaktuella ämnen tas upp, och där tongivande experter och profiler inom varje område kommer att medverka.
Navet för temadagarna blir en ny inspirations- och kunskapsscen i Hall B.

Watt & Veke lanserar utomhusbelysning i form av armaturen SKY  i två olika storlekar,
Skärmen är tillverkad av vattenavvisande papper som kan skrynklas efter egen smak, det enda som behövs är Watt & Vekes utomhuskabel. Sky kommer att finnas tillgänglig i butik i slutet av Maj 2019.

Bookbinders Design har lanserat ett designsamarbete med ingen mindre än Ylva Skarp.
Bokbinderi och kalligrafi, två traditionella hantverk i fin symbios och denna nyhet hittar du HÄR

Veckans finaste på Hemmet får du för allt i världen inte missa!
En urtjusig vång inrymd i fastighet från sent 1800-tal och med massa fina originaldetaljer bevarade.
Bostaden i fråga kan du spana in närmare HÄR

*Samtliga bilder i mitt inlägg är pressbilder från omnämnda företag i tillhörande text.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *