Inredningsnyheterna v.11 / 2019

av | mar 16, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Hej fina bloggvän!
Då var det lördag igen och dags att summera ännu en vecka där massor av fina inredningsnyheter presenterats och nu anar vi minsann påsken i antågande bland annat!

Senaste nytt från danska designvarumärket Carl Hansen & Son är Frits Henningsen enastående Coupé Sofa som designades redan 1936.
Soffans geniala design är en fortsättning på den mycket detaljerade Heritage Chair från 1930 och den enkla Signature Chair från 1954, som skulle bli Frits Henningsens sista formgivning.

Engblad & Co lanserar tapetkollektionen Modern Spaces, en sofistikerad tapetkollektion som tar avstamp i modern arkitektur med det stilsäkra, medvetna hemmet i blickfånget.
En exklusiv kollektion som ”möter den strama minimalismen och samtidigt ger rummet en mjuk, sofistikerad känsla”
I butik från mitten av mars 2019.

Inför öppningen av nyrenoverade Nationalmuseum i Stockholm fick String och design- och arkitekturstudion TAF  uppdraget att ta fram en liten konsolhylla till den nya museirestaurangen.
Resultatet ser vi här ovan, nämligen blev den eleganta och nätta hyllan Museum.

I veckan lanserades en rad fina produkter för det dukade bordet under namnet Krås designade av Straight Design Studio  för DesignTorget.
Fina presbilder tagna av Sara Medina Lind
Älskar karaffen och glasen som åker direkt upp på min önskelista.

Georg Jensen lanserar kollektionen Frequency av rostfritt stål som designats av den amerikanska designern Kelly Wearstler.
Kollektionen innehåller en vase, små och stora ljuslyktor med med munblåst glas, två serveringsskålar och en skulptural centrepiece,  se kollektionen hos  Georg Jensen.

Det svenska designföretaget Layered mest kända för deras fina mattor men på senare tid även för möbler, har slagit sina påsar ihop med danska Poppykalas.
Resultatet är två färgsprakande, konstverksliknande mattor med inspiration från en vild rosenträdgård och andra vilda blomster som lanseras i maj i samband med 3 Days of Design i Köpenhamn.

Årligen släpper Royal Copenhagen en påskollektion med fina, dekorativa porslinsägg.
Årets kollektion presenteras i en modern tappning med säsongens ägg som är dekorerade i en djärv och blommig design, inspirerad av danska botaniska teckningar.
Påsken 2019 ingår även två helt nya former, en rund bonbonjär prydd av en kaprifol och en asien-inspirerad vas prydd av blad från midsommarblomster.

Och här ännu en nyhet från Royal Copenhagen  i form av en liten smal vas designad av Arnold Krog som ansluter sig till den klassiska serien Musselmalet.

I veckan gläntade Svenskt Tenn på dörren till påsken hos dem, och då kanske framförallt med det dukade bordet i fokus.
En färgsprakande kollektion med massor av gröna och gula nyanser helt enligt traditionen men helt ny är bordsduken av mjukt bomullstyg smyckas av vackra blocktryckta blommor och blad i gula toner.
Textilen trycks för hand på ett litet, familjeägt företag i Jaipur, Indien och är ”lagt gul” enligt mitt tycke och smak.

Senaste nytt från HAY är den randiga vasen Juice samt även en blockmönstrad återvinningsbar väska designad av den holländska designerduon  Susan Bijl and Bertjan Pot’s.
Mer färg till folket, ja det verkar helt klart så av detta nyhetssvep att tolka.

Och ännu en nyhet på väskfronten, nämligen en ny kollektion med fina handväskor av ilatiensktläder och silverdetaljer som lanseras av Byredo .

Inredningsvarumärket H&M HOME och tapetföretaget Rebel Walls gör under våren 2019 ett samarbete  i H&M HOME:s konceptbutiker där tapeter med design från H&M HOME:s sortiment kommer att finnas till försäljning under en begränsad tid i eventytan i kedjans konceptbutiker samt hos Rebell Walls.
Tapeterna med inspiration från naturen omtolkat i färgstarka mönster med blommor i dels en crèmefärgad och en rosa färgställning.

I veckan har jag visat två fina Hemnet-span här hos mig och skulle du ha missat dessa så hotar du båda HÄR

*Samtliga bilder ovan är pressbilder från respektive företag som omnämns i tillhörande text.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *