Inredningsnyheterna v.09 /2019

av | mar 2, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Hej fina bloggvän!

Dags att kika lite närmare på de största inredningsnyheterna som presenterats under veckan och vecka 9 2019 bjuder bla på ett efterlängtat boksläpp, ett guldglänsande kök och nyheter på temat för en bättre framtid på mer än ett sätt…
Läs vidare så förstår du vad jag syftar på!

För någon vecka sedan visade Ballingslöv upp deras gröna jubileumskök som de lanserar nu i vår för att fira deras 90-års jubileum, och nu i veckan var det dags för deras nya badrum med samma tema att se dagens ljus.

Ett av de mest eleganta exemplen på den ikoniske danske formgivaren Børge Mogensen estetik är den skulpturala stolen Contour Chair som nu läggs till i Carl Hansen & Sons kollektion med designklassiker.
Med Contour Chair tog Børge Mogensen en paus från att arbeta i massivt trä till att experimentera med formpressat faner, ett material och en teknik som på den tiden öppnade upp nya möjligheter för experimentell stil och design och med inspiration från den amerikanska arkitektduon Charles och Ray Eames.

Med konceptet Kusintha lanserar Christian Bitz en rad nyheter av återvunnet ,färgat glas som har till ändamål att samla in ca 1 milj kronor till ett helt nytt 5-årigt projekt i Malawi, som Christian Bitz har satt i sjön i samarbete med Röda Korset Danmark.

I veckan premiärvisade IKEA den kommande kollektionen ÖVERALLT en kollektion som man gjort tillsammans med kreatörer och designers från fem Afrikanska länder och passade på att göra detta i samband med Design Indaba i Cape Town.
En kollektion som lanseras world wide lite senare i år.

Bloggkompisen Frida Ramstedt med välkända inredningsbloggen Trendenser släpper nu  sin allra första bok, en praktisk handbok i styling utlovas, med alla tips på hur man ska tänka för att få till det optimalt i våra hem.
Ser fram emot detta boksläpp och HÄR bokar du ditt ex redan nu.

Även denna vecka kom det ett pressmeddelande från danska Stelton och denna gången med nyheten i form av destilrena Hurricane-ljuslyktorna designade av Maria Berntsen.
De svarta stengodslyktorna är väderbeständiga och tål därför att lämnas utomhus, till och med i minusgrader. När det regnar ner i lyktorna leds vattnet ut genom hål i botten.

Designföretaget Picky Living som gör specialluckor som passar till IKEA’s stommar METOD och BESTÅ lanserar nu ett designsamarbete tillsammans med det välkända spelbolaget Triss.
Ett minst sagt oväntat samarbete och resultatet är kollektionen GULDKANT som består av guldfärgade, rostfria fronter – och detaljer pläterade i äkta guld i 24 kvadrat.

I veckan har även H&M Som bjudit på sprillans ny och fin inspiration på temat grönt se fler bilder HÄR.

Mio är ju som du säkert vet ett av Sveriges ledande företag inom möbel- och inredningsbranschen som har haft en kraftig tillväxt under flera år.
Med tillväxten följer ökade godsvolymer från leverantörer runt om i världen, och hållbarhetsfrågan är ständigt på agendan.
Sedan en tid tillbaka har Mio valt att transportera stora volymer med gods på tåg istället för lastbilar på sträckor där det är möjligt och därmed valt ett miljömässigt bättre transportva.
Mer om detta kan du läsa HÄR

Välkända designstudion Nendo med designern Oki Sato i spetsen är aktuell med en ny matta som bär namnet Dragonfly för spanska GAN.

Ny belysning hos italienska Flos och även här är det nyss nämnda Oki Sato som har stått för designen av bordslampan Gaku vilket betyder ram på japanska, och det förstår man ju när man ser den!
Lampan kommer antingen med svart eller vitbetsat askträ, och finns i butik from nu.

I veckan har jag visat två fina Hemmet-span här i bloggen och skulle du ha missat dessa så kan du bara kika HÄR så kommer båda två i ett svep.

*Samtliga bilder är pressbilder från respektive företag som omnämns i texterna ovan.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *