DUX ”Into the Light”

av | feb 8, 2019 | Mässor, Stockholm Design Week 2019

Hej fina blogvän hoppas att du har fått en fin start på din dag och att du ser fram emot helgen.

Själv befinner jag mig fortfarande i Stockholm och ska även spendera helgen här, ja iallafall till på söndag och vill försöka hinna med att besöka Nationalmuseét innan vi kör hem för där har jag nyligen inte varit efter nyöppningen.
Men, även dags att börja summera mina intryck en smula från designveckan som varit, en trevlig spådan med fina nyheter, trevliga möten och en hel massa mingel.
Bilden ovan är från cocktailbjudningen i onsdags som hölls av DUX på Alma där de visade upp deras nya samarbete med den danska designstudion Norm Architechts.
En mycket trevlig tillställning och ”alla var där” vilket gjorde det omöjligt att ta egna bilder så jag har använt proffsfotografens mingelbilder (på mig) samt pressbilderna från DUX i detta inlägget.

Utställningen gick under namnet Into The Light och var som sagt kurerad av den danska arkitekt- och designstudion Norm Architects , och inte nog med det för de har även tagit fram den nya sänggaveln Norm med japanska influenser och naturnära toner som du ser ovan i bild. Sänggavelns ram är gjord av oljad ek och kan kombineras med valfria textilier i olika kulörer.
Norm passar samtliga DUX sängar och finns i butik från och med våren 2019.

Ovan i bild ser vi förvaringsmöbeln i spegelglas Sun and Moon designad av Claesson Koivisto Rune och denna lanserades ju under designveckan 2017 som du kanske minns, och om inte kika HÄR

DUX fina klassiska fåtöljer fanns såklart också på plats och klädda i textilier i softa beige nyanser.

Utöver samarbetet med Norm Architects presenterade DUX även två nya sängar i form av modellerna 1002 och 5005. Inspiration 1002 är en ramsäng med en extra hög träram, vilket ger ett stilfullt intryck och ytterligare komfort med de högre spiralerna.
Inspiration 5005 är en kontinentalsäng som utöver sina två lager spiralsystem även har ett tjockt lager mjuk vadd på toppen, vilket ger sängen en extra mjuk komfort.

Också avslutar jag med lite fler mingelbilder, istället för klassiska rödamattan bilder mot en vägg blev det här bilder tagna i sängen, såklart och i bakgrunden syns ju den nya fina sänggaveln.

Ha en fortsatt fin dag!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *