Merci Paris är ju givet

av | jan 30, 2019 | Maison & Objet 2019, Mässor, Okategoriserade

Idag vill jag visa Dig ett digert bildsvep med bilder som jag tog på Merci när vi var i Paris nyligen för Maison & Objet 2019
Och kanske kan ordspråket ”en bild säger mer än tusen ord” få gälla i detta fallet, bilderna visar ju ganska tydligt vilken enorm källa till inspiration som detta ställe är.

Ett besök hos Merci är ju alltid en bra idé när man är i Paris, en riktig it-butik när det gäller inredning och säkerligen förlagan till alla de lifestylebutiker som vi ser idag.
Det jag syftar på är inredning mixat med mode, böcker, en liten pappersavdelning också möjlighet att fika/äta lunch ja du förstår nog vad jag menar och inte minst H&M konceptet Arket bygger ju på samma idé.
Och självklart vill alla ta en bild vid den berömda bilen, det brukar vara kö till denna begivenhet.

På entréplan brukar man ha någon form av utställning och så även denna gång och på med det högst aktuella ämnet miljö och hållbarhet som tema och hur vi kanske kan upptäcka saker med nya ögon för vad det verkligen är, och inte enbart stirra oss blinda på varumärke, prislapp osv- se mer HÄR.

Föll en smula för dessa färgglada sneakers men hejdade mig i vanlig ordning jag är verkligen världssämst på förströelseshopping hahaha, men å andra sidan väldigt bra ur miljösynpunkt!

En våning upp hittar man den eklektiska möbelutställningen där man även hittar hyllor fullastade med porslin, textilier och böcker mm…här kan man spendera mycket tid kan jag lova och bara strosa runt och kika på alla detaljer, de dukade borden osv.

Nya stolen Carve designad av Paola Navone för Gervasoni på plats hos Merci och just Gervasoni och Paola Navone’s alster är flitigt förekommande i butiken.
Även takpendeln i form av svävande svävande mässingsblad kommer också från Gervasoni.

Förlåt mitt tjat om de nya krukorna av papier mache från Serax men jag älskar verkligen lekfullheten och formen hos dessa! Helt underbara och såg dem först på själva mässan och sen såg jag att Lotta Agaton använt samma till sin styling av String 2019’s produkter så väldigt heta just nu med andra ord.

Mixen av stilar och produkter är ju något helt speciellt i sitt slag och bör bäst upplevas på plats för att man ska få den rätta känslan men jag hoppas att du uppskattade min lilla rundtur som jag bjuder på via dessa bilder och missa som sagt inte ett besök där nästa gång du är i Paris.

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *