Designer of the Year Sebastian Herkner

av | jan 23, 2019 | Maison & Objet 2019, Mässor

Idag tänkte jag börja så smått att visa lite bilder från Maison & Objet 2019, det är alltid lite trixigt det där att veta hur intressant ni som läser bloggen tycker att det är att kika på den här typen av bilder?
Det är ju inte världshistoriens finaste bilder man kan få till i den typen av miljöer med en massa människor, konstigt och stark belysning osv.
Kommentera gärna och berätta vad du tycker, det skulle betyda mycket för mig.

Jag startar iallafall med at visa lite bilder från den utställningen som gjorts av Årets Designer 2019 under Maison & Objet, nämligen den tyske formgivaren Sebastian Herkner.
Sebastian Herkner fick jag upp ögon för under Salone del Mobile för några år sedan då han blev utsett till Young Designer of the Year, och har sedan dess omnämnt honom ganska ofta här i bloggen
Anledningen till det är dels att jag gillar hans design och filosofi kring hur viktigt det är att ta hänsyn till material och kulörval, och  hur dessa båda påverkar varandra när det gäller det färdiga resultatet samt inte minst respekten för det gedigna hantverket.

Ovan i bild ser vi hans stolsserie 118 Chair som han formgivit för anrika Thonet och denna finns i en rad olika varianter ,bla som barstol längst bak i bild.

Utställningen var föga förvånade iscensatt med trendiga rosa/korall nyanser som ju utropats till Color of the Year 2019 av Pantone, och givetvis fanns flera av Sebastian Herkners designmöbler på plats i denna utställning.
Utemöblerna som påminner mer om inomhusmöbler (Trendalert inne flyttar utomhus!) ovan heter Dune och tillverkas av Gloster

Jag smygfotade Sebastian när han var på plats i sin utställning, dock var jag lite för feg för att be om en pratstund med honom, ja min blyghet hindrade mig en smula där.
Sebastian sprang jag dessutom på vid flera tillfället under mina turer i mässgångerna, han var nämligen flitigt representerad hos en hel del utställare på plats.

Ovan i bild ser vi en ofärdig lounge-stol ”in the making” så att säga från kollektionen Mbrace som han gjort för utemöbelföretaget Dedon.
Just ofärdiga möbler fanns det flera på plats i utställningen för att påvisa själva processen från tanke till färdig möbel samt belysa det hantverk som ligger bakom produkterna.
Jag har själv besökt fabriker i Asien där konstrotting möbler tillverkas, och det är kanske inte alltid man tänker på att den där flätade väven flätas för hand av en person under ganska så enkla förhållanden…genuint hantverk för start till mål.

Ovan i bild ser vi den nya stolen Maraca designad för Ames, samt golvlampan Bent tillverkad i glas för designföretaget Pulpo vars produkter jag är mycket förtjust i.
För samma företag har Sebastian designat en rad fina produkter genom åren och genom detta samarbete fick han nog lite av sitt genombrott tror jag.

De nya speglarna Sillion för danska &tradition visade jag här i bloggen för bara en vecka sedan, senaste nytt av Sebastian Herkner som har otroligt många strängar på sin lyra,  och dessa fanns såklart också på plats för att visa upp sig.

Handfatet i modern minimalistisk stil ingår i kollektionen Plateau som han designat för Ex.t som tillverkar riktigt fina badrumsprodukter som jag visat i bloggen  vid flera tillfällen tidigare.
Vill du veta mer om utställningen och Sebastian Herkner’s designfilosofi så tycker jag att du ska kika på videoinslaget HÄR där han själv berättar om det hela.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *