Kökstrenderna 2019 enligt Marbodal

av | jan 16, 2019 | Trendspanat

Idag damp det ner ett pressmeddelande från kökstillverkaren Marbodal med deras tolkning av de kökstrender som kommer att råda framöver. Deras tolkning och fina inspirationsbilder som visar detta har tagits fram av stylisten Lotta Agaton och fotograferats av Pia Ulin .
Marbodal spår som så många andra just nu att strävan efter en hållbar livsstil är det som genomsyrar allt just nu och ska vi gå in mer i detalj så spår man mjuka och varma toner, grått, ek som träslag, samt matlagning som står i centrum genom funktionella köksöar.

1. Elegant retro

Med mörkare toner, som mörka träslag och borstad metall, kommer den tidlösa eleganta retro-stilen att ta sig in i de svenska köken under 2019. Känslan är varm och inbjudande, med matta, gärna lite mörkare, färger, och modiga men traditionella inslag.

2 Allt handlar om maten

Mat och råvaror kommer alltmer att spela huvudrollen i våra kök, vilket tar sig uttryck i såväl färg och form, som material och funktion. Den här trenden sätter maten i centrum och bidrar med ännu fler smarta förvaringslösningar, som både underlättar kökslogistiken och förlänger hållbarheten på råvarorna. Vi kommer även se fler köksöar, ofta i enkla formspråk, och mer öppen förvaring.

3 Naturligt urbant

Naturligt urbant är annan trend som även den bottnar mycket i kärleken till maten och inte minst råvarorna, vilket märks både i inredningsdetaljer och i färger. Vi kommer tydligare att se strävan efter en hållbar livsstil i köket och mer personliga lösningar. Naturnära material såsom olika träslag kommer bli allt trendigare för att plocka in naturen även i städerna, och vi kommer se fler vävda detaljer, och en del i läder.

*Pressbilder och utdrag ur Marbodals pressmeddelande.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *