Slow Sunday Life…

av | jan 13, 2019 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate

*Inlägget innehåller annonslänkar*

Hej fina bloggvän hoppas att du har en fin söndag med mycket avkoppling och mys inför den kommande veckan.
En ganska så spännande vecka ur inredningssynpunkt då hela två stora mässor går av stapeln, IMM Cologne och  Maison & Objet i Paris samt lite mindre detaljmässan Formex i Stockholm.
Men kanske inte enbart ur inredningssynpunkt utan även politiskt som vi ju alla vet…jag har en del åsikter i ämnet, jag är genuint besviken på utgången av det hela som det ser ut nu, men väljer att stanna vid detta.

Lite avskalat i mitt fönster nu efter julen, inramning med de nya gardinerna från Mimou  och detaljer som jag gillar som åter fått ta plats.
Glasljusstakarna från Tell me More, det lövformade fatet på REA HÄR och den lilla porslinsasken med syrsa på locket, samt kinesiska kalligrafipenslar som jag köpte i Shanghai för några år sedan.

Den nya lampan i industriell stil har hämtats ut på posten, och Affe är som alltid intresserad av allt som är nytt, och att hitta en fin plats för denna är väl den lilla uppgift som jag ska ta mig ann idag efter min långpromenad.
Jag fick någon kommentar om hur jag kan köpa denna lampa som är lik vägglampan från Lampe Gras N° 214 och samtidigt vara emot designkopior?
Designkopiering med replikas av designskyddade produkter som tex sålts av Designers Revolt är det som är big NO No på alla punkter för min del, och detsamma när det gäller tex designerväskor osv som säljs i Asien, Turkiet osv.
Men om det är ett visst varumärkes lampserie (i detta fallet Lampe Gras) med design från 20-talet, dvs en design som skapades för 100 år sedan, och det sen görs en snarlik produkt och ingen exakt kopia där man använder samma namn osv och  som jag tycker funkar lika bra som ”originalet”, ja då är jag inte lika känslig.
Men visst, det är lite som våra kära politiker gör just nu, att vända kappan lite efter vinden hahaha…
Mattan som du kanske undrar över kommer från Classic Collection och finns tex HÄR

Så önskar jag Dig en fortsatt fin söndag.
Idag tänkte jag börja kika på den senaste säsongen av Ray Donovan på HBO ,har sett de övriga 5 säsongerna med denna karaktär och hoppas att säsong 6 är minst lika bra som de tidigare.

Kram

1 kommentar

  1. Britt-Marie

    Genuint besviken var ordet! Ja, det är svårt att hålla tyst. Får väl bekymra mig över att granen ska ut så att man inte missar deadline. En liten Affe hade piggat upp… sååå söt!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *