Inredningsnyheterna v.49 / 2018

av | dec 8, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Ett sent inlägg ikväll där jag sammanfattar inredningsnyheterna från veckan som passerat, en något kortare lista än vanligt men det blir inte så mycket nyheter som släpps så här strax före jul av förklarliga skäl.

Nu kikar vi vidare!

Pantone har sin vana trogen årligen i december presenterat deras Color of the Year, och som du ser så är denna kulör för 2019 döpt till Living Coral .

En varmrosa/korallrosa nyans som verkligen lyser upp i rådande decembermörker, och tja vad vet jag, kanske faller denna kulör en del i smaken dock inte mig personligen som föredrar de kalla varianterna av rosa.
Denna kulör förknippar jag starkt med 80-tal, Miami Vice-vibbar och kitchvarianten av art deco och kanske är det just det som är på tapeten 2019?

Nyligen delades Dezeen Awards 2018 ut i London, en prestigefylld prisutdelning som arrangeras av Dezeen – ett av världens mest inflytelserika onlinemagasin inom arkitektur, inredning och design. Det Stockholmsbaserade designvarumärket HEM vann priset Furniture Design of the Year för modulsoffan Kumo. Kumo, som lanserades tidigare i höst, är skapad av de norska soffvirtuoserna Anderssen & Voll.

På plats i London har Hem även nu under december en pop-up-shop vilket bilderna ovan visar en glimt ifrån.

Julispiration signerad Norrgavel damp ner i min mailbox, traditionellt men ändå inte julrött utan mera en vinrött/rostrött samt Glasserien Bellman från Skruf, keramik från Calle Forsberg, bestick Indra från Gense.

Designföretaget Midnatt utökar sortimentet med två nya färger  London ett mellanting mellan grått och blått samt Rubra ”dov hallon eller blek bordeaux” och lite enligt kulörtenden ovan ju och dessa nyheterna finns i butik i januari 2019.
Styling: Lo Bjurulf, Ida Lauga Foto: Andrea Papini

Dezeen har listat deras Topp 10 Design Hotell där vi hittar nyöppnade Olea på grekiska ön Zakynthos, och minns du vem som var där för några månader sedan?
Ett härligt hotell helt klart, spana in mina bilder från hotellet HÄR

Massproductions lanserar det nya soffbordet Pudel Table designat av Chris Martin och med inspiration från promenader i regnjacka med grus och vattenpölar under fötterna efter en regnig höstdag…
Även Alvar Aaltos klassiska glasvaser från 30-talet inspirerade till detta  soffbord i massiv ask med en bredd på 1,6 meter.

Layered  lanserar våren 2019 i samband med Stockholm Design Week kollektionen Fur Collection, en hållbar kollektion som är uppbyggd av en ny typ av djurvänlig ull som klippts och sen vävs in i en bas av bomullstyg.
På så sätt får man fram ett biologiskt nedbrytbart material där djuret inte har kommit till skada , en kollektion att se fram emot när vi är tillbaka ”på andra sidan” med andra ord.

Härliga Svante Öquist som tidigare var chefredaktör för Elle Decoration har i veckan börjat blogga hos Femina, och firade detta (?) med nya fina vasen Kolonn från Skrufs Glasbruk designad av Carina Seth Andersson för Nationalmuseum Stockholm.
Ska bli så kul att följa Svantes nya resa där, grattis till Femina!

Jag har ju redan visat en omgång bilder när det gäller julen hos finska Marimekko ,men föll nu i veckan för dessa nysläppta bilder med julinspiration för sovrummet från nyss nämnda företag.

Och om det lugnat ner sig på nyhetsfronten en smula, så kan man väl säga att samma tendens syns på bostadsmarknaden, ja allt är sig likt före jul med andra ord.
En fin bostad har jag dock visat hos mig i veckan, och om du missat denna så kika HÄR

*Samtliga bilder ovan är pressbilder från respektive företag om inget annan anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *