Inredningsnyheterna v.43/ 2018

av | okt 27, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Den har veckan har Orgatec 2018 gått av stapeln i Köln, en mässa som det var meningen att jag skulle besöka men som sen blev inställt i sista momangen av olika anledningar, vilket jag är ledsen över såklart.
Men man kan som tröst följa händelserna och nyheterna som presenterats där via sociala medier, second best.. men ändå.
Och därifrån kommer bla veckans första nyhet!

Först ut har vi den nya kollektion Torno designad av Form Us With Love för det danska designvarumärket +Halle, en serie möbler som skapats för att öppna upp till samtal och rörelse människor emellan.
En nyhet som alltså visat upp sig på Orgatec i Köln.

Danska Muuto har lanserat en ny lampa med med namnet Beam designad av den Toronto-baserade designern Tom Chung.
En cylinderformad skapelse med ganska tydliga ”strålkastarreferenser”.

Den prisbelönta designduon Ludovica + Roberto Palomba har genom åren designat ett flertal lampor för italienska Foscarini och däribland ikoner som Birdie, Rituals och Tartan. Nu lanserar duon och Foscarini den handblåsta bordslampan Soffio som du ser här ovan i bild.

Louis Polsen har släppt deras takarmatur PH 5 i en variant koppar, och visar upp denna i en helt magisk miljö som känns väldigt spot on just nu.

Julen hos designvarumärket Linum är en skandinaviskt traditionell historia med mönstret Nouveau i fokus, en mönsterbild designad av kreatören Karin Ward, som presenteras i en ny röd/grön/vit nyans. Våra Vackra julbilder som är fotograferade av  inredningsfotografen Jonas Ingerstedt.

I veckan lanserade Åhléns en exklusivt kökskollektion i samarbete med stjärnkocken Niklas Ekstedt, en kollektion som består av produkter för det dukade bordet där inspiration hämtats från det nordiska landskapet och restaurang Ekstedt.
Kollektionen består av en mattallrik, assiett, två olika skålar, mugg och salladsskål i lergods och en bricka, salladsbestick, bestickhållare och serveringsbräda i FSC-märkt ek samt en örtkruka i metall.
Själva formgivningen av produkterna är gjord av industridesignern Lovisa Wattman, som bland annat står bakom framgångar med Ikeas porslin 365+, Höganäs och Iris hantverk.

Skagerak  har lanserat ett textilsamarbete med arkitekten/designern Cecilie Milsted som har gjort en så kallad limiterad kollektion som innehåller kuddar med fem olika mönster. Dessa kommer att finns att köpa från och med mitten av november på Skageraks hemsida och i Skagerak Store på Indiakaj 2 i Köpenhamn.

I början av 2019 lanserar Iittala en ny serie för det dukade bordet med namnet Raami designad av Jasper Morrison, och denna har visat upp sig i förväg nu i veckan som passerat.
De noggrant komponerade delarna i keramik, glas och trä bildar tillsammans serien Raami som betyder ram på finska,och formgavs med målet att skapa en bra stämning vid bordet, från morgon till kväll. 

Klong skickade ut ett pressmeddelande med  nyheten att de nu utökar den populära serien Blad designad av Eva Schildt, som därmed även innehåller en vas/ljusstake och två skålar i olika storlekar.

Julen hos IKEA har också visat upp sig via nya fina pressbilder som gick i  blågult rakt igenom.
Spana in dessa bilder HÄR

Lyxvarumärket Louis Vuitton har gjort ett designsamarbete med den 77-åriga tidigare fotomodellen Grace Coddington för att ta fram en kollektion för katter, eller kanske rättare sagt katternas ägare.
Crazy Cat Lady Delux skulle man kunna säga…

Jotex har delat med sig av fin julinspiration fångad på bild hemma hos kändisparet Sanna Lundell & Mikael Persbrandt spana in de fina bilderna HÄR.

Veckans finaste på Hemnet i enligt mig visade jag ju så sent som tidigare idag, så det inlägget hittar du lite längre ner här på sidan.
Det var allt för denna veckan, en vecka med lite lugnare tempo nyhetsmässigt känns det som, men kanske har det med stundande höstlov att göra ,jag gissar på det!

*Samtliga bilder är pressbilder från respektive företag om ingen annan referens anges ovan i text.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *