Julmiddag med Watt & Veke

av | sep 29, 2018 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate, Jul

*länkar till produkter är annonslänkar*

I torsdags var jag som sagt inbjuden till årets första julmiddag som arrangerades av Watt & Veke uppe i Stockholm.
En jättetrevlig tillställning som kändes personlig, varm och välkomnande, ja precis så där genuint som jag upplever att Watt & veke är som varumärke.
Middagen som såklart även var en visning av de fina nyheterna i Watt & Vekes julsortiment, ett sortiment med återkommande produkter som finns år efter år vilket är underbart om man fäst sig vid en speciell stjärna eller ljusstake och känner att man vill ha fler av samma sort osv.
Till dessa återkommande produkter adderar man fina nyheter och dessa var det lite extra fokus på under kvällen.

Middagen hölls i den tjusiga sekelskiftesvåningen som Spalt PR huserar i på Drottninggatan mitt i stan, och redan i hallen var det mysigt uppdukat med både bubbel och årets glögg från Blossa.
Jag kan väl varna redan här att bilderna blir lite mörka i detta inlägget eftersom kvällens tema var just mysig julbelysning med all in när det gäller detta och inte så fotovänliga med andra ord.

Så fina ljushållare för blockljus och värmeljus i borstad mässing som heter Olivia och dessa finns också i sortimentet!

Ovan i bild ser du mig tillsammans med härliga Erika som är VD för Watt & Veke samt en av de två kvinnliga ägarna av Watt & Veke.
Bilderna ovan där jag är med är tagna av fotografen Rikard Westman som var på plats och förevigade kvällen jämte alla de foton som vi som var på plats tog ,för det måste man ju vid sådana här tillfällen…

Så vackert fönster!
De plisserade varianterna i två storlekar heter Julius och finns redan ut till försäljning HÄR  om du vill slå till på dessa.
en liknande variant i ljusrosa eller ljusgrön som heter Juliette kan du spana in och köpa HÄR och båda dessutom med 20% rabatt.

Måste ju passa på att ge er bästa tipset om ni vill hänga upp adventsstjärnor lite varstans, ställa dem i fönstret eller på ett sidobord, och slippa en ful sladd som hänger brevid eller kanske där det inte finns något eluttag tillgängligt alls.
Ta en sån där liten microljusslinga som drivs med batteri och stoppa in alltihop inuti stjärnan!
Jag brukar ha mina tända dygnet runt och byter batteri eftersom, ett knep som jag använt mig av i flera år smart och praktiskt och med minimal brandrisk dessutom eftersom dessa inte alstrar någon värme.

Vackert dukat långbord under en stjärnhimmel bokstavligt talat, och här ser du även ett av de två ljuvliga doftljusen  som lanseras nu i höst av Watt & Veke.
Nederast i bild ser du även den nya fina mässingsljusstaken Crown för levande ljus ( 3 eller 4 armad) en riktigt fin ljusstake som med all säkerhet kommer att agera adventsljusstake i en massa hem lagom till första advent.
Ljusstaken känns dessutom inte sådär överdrivet mycket jul utan kan med lätthet stå framme året runt tycker jag!

Julbord redan i september hahaha detta var dock inget traditionellt julbord utan ett asiatiskt sådant med fokus på fräscha sallader med krispiga godsaker, picklade rotsaker, smarriga såser och ett bröd som var gudomligt, samt även lite kyckling och lax.

Under middagen berättade Erika, om nyheterna men också om hur Watt & Veke arbetar med deras produkter från skiss till produktion och slutlingen försäljning ut till kund.
Bredvid Erika står härliga modebloggaren Susanne Histrup som var kvällens värdinna, en bloggare som jag följt i flera år eftersom jag älskar hennes härliga outfits och på senare tid har vi träffats vid flera tillfällen och Susanne är precis så underbar som person som jag föreställt mig!

Väl värt att nämna i sammanhanget är att Watt & Veke jobbar hårt med att uppfylla alla EU-lagar som finns när det gäller miljöaspekter osv men också att de supportar kvinnors självständighet och välbefinnande i Indien där alla produkterna tillverkas.
Ägaren av fabriken där produkterna tillverkas anställer kvinnor så att de ska få en egen inkomst och möjlighet till försörjning.
Fabriken använder inget vatten i produktionen då detta är en bristvara i Indien, och den lilla mängden el som används vid tillverkningen är ytterst marginell.
När det gäller själva kvaliteten på Watt & Vekes omtyckta julstjärnor så görs dessa av återanvända trasor och limmet som används vid ihopsättningen är patenterat då detta är framtaget för att klara av att hänga i europeiska kalla fönster som utsätts för både kyla och värme samtidigt utan att släppa i fogarna.
Alla dessa led som nämns ovan gör att produkterna håller från år till år och blir då till en en del av våra jultraditioner som vi så starkt värnar om.
Produkter som man kan ha länge med andra ord och det om något är ett bra miljöargument inte sant?

Ovan ser vi en sista nyhet som jag fångade på bild nämligen de svarta bordsstjärnorna Tindra som verkar vara mycket populär och snart på väg att redan sälja slut.

Ännu en gång stort tack till alla inblandade för en superhärlig kväll och en liten föraning om det som väntar lite längre fram!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *