Inredningsnyheterna v.38 – 2018

av | sep 22, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Ja, då var det premiärdags för min nyhetsrapportering i listform från den gångna veckan istället för fördelat på alla veckodagarna som jag gjort nu i 3 års tid eller mer.
Jag hoppas att du kommer att gilla detta nya konceptet med en mer koncentrerad rapport, för detta kommer som sagt att bli ett stående grepp framöver.
Nu kikar vi på de senaste nyheterna under veckan som nu går mot sitt slut!

Rumsadvelare i industriell still har ju blivit oerhört populärt de senaste åren, något som bland annat företaget Vallonia har tagit fasta på och tagit fram exklusiva kollektioner med rumsavdelare i glas och stål. Den senaste kollektionen Lumiére ser vi ovan via magiska bilder där Lotta Agaton & hennes duktiga team gjort stylingen.
Rumsavdelarna tillverkas i glas och stål, och i tre olika färger: Night Black, Velvet Gray och Cloud White.

I veckan var jag inbjuden till en pressresa till slottet Stora Ek för att där få se det nya köket Karleby i förväg innan det lanserades av Kvänum senare i veckan,
Tyvärr hade jag inte möjlighet att åka denna gång, men köket ser ju helt magnifikt ut!

Den spanska stolen designad av Børge Mogensen 1958 firar under 2018 60-årsjubileum.
Stolen tillverkas idag på licens av danska Fredericia och de firar jubilaren med en specialutgåva i solid ek med elegant olivgrönt sadelläder.

London Design Festival som går av stapeln i detta nu har bjudit på en del fina nyheter, ovan ser vi en ny minimalistisk stol som designats av danska Menu och Norm Architects för The Office Group.

IKEA skickade ut ett pressmeddelande med kollektionen VINTER 2018 som erbjuder ett komplett sortiment för vintersäsongen med dekorationer för olika stilar, stämningshöjande LED belysning och ett brett utbud av konstgjorda växter som kransar, julgranar och tallar.
Fler höjdpunkter i sortimentet är porslin i mörka nyanser, gyllene dukningsdetaljer samt köksredskap och baktillbehör för de förberedelser som hör säsongen till.
Formgivarna bakom VINTER 2018 är Bea Szenfeld, Johanna Jelinek, Jennifer Idrizi, Malin Gyllensvaan, Maria Vinka, Eléa Nourad, Hanna Crondahl, Christina Halskov och Hanne Dalsgaard.
Se alla Bea Szenfelds produkter här

Danska VIPP lanserar nu en vattenkokare där stilen känns igen från deras andra produkter.
Stilren och snygg!

I november släper Lagerhaus en kollektion i samarbete med den kända You Tuber’n Therese Lindgren, en kollektion med fokus på mys och värme, fina naturmaterial och en jordnära färgskala.
Kolletionen innehåller en hel del produkter som ingår i Lagerhaus Klokare Val med hänsyn till människan och miljön.

Modeföretaget River Island släpper nu likt många andra brands en inredningskollektion som de döpt till RI Home. En diger kollektion som innehåller en massa olika produkter med allt från doftljus till möbler och förvaring.
Man har valt att dela upp premiär-kollektionen i tre olika grenar, nämligen Baby Doll , Electric Opulence och New Nordic och dessa premiärvisas nu under London Design Festival 2018.

Senaste nytt från danska Bitz är de vackra keramikskålarna ovan i mustiga kulörer.

Foscarini lanserar en limiterad konceptkollektion med namnet Be/Colour!  som skapats av den italienska formgivaren Ferruccio Laviani, en nytolkning av några av Foscarinis mest populära lampor som Twiggy, Magneto, Binic, Bahia och Gregg. 
I kollektionen utforskas uttrycket som uppstår genom nya färgkombinationer och kontraster, applicerat på några av Foscarinis mest klassiska lampor.

En av nyheterna i Klong’s höstkollektion för 2018 är den skulpturala och drömlika spegeln Perho ( vilket betyder fjäril på finska) , skapad av den finländska formgivaren Katriina Nuutinen.

Alessi’s julkollektion 2018  är inspirerad av av såväl gammaldags hantverkstekniker och naturnära hemmiljöer, färgstarka karaktärer och livliga fantasier.
Den moderniserade julkrubban ovan heter Bark har designats av Michel Boucquillon and Donia Maaoui och är en del av en större kollektion som lanserades 2015.

Det brittiska tapethuset Cole & Son lanserar tapetkollektionen Botanical med utvalda, handmålade blom- och växtmönster där de frodiga mönstren med inspiration från det engelska landskapet och vackra trädgårdar ger skönhet till hemmet.
Ovan i bild ser du min favorit Camellia Japonica, se hela kollektionen HÄR

Nu avlöser den ena kulörtrendrapporten den andra, jag har ju redan visat Nordsjö’s Colour of the Year 2019 och även den fina Färgkartan 2019 som lanseras av Jotun Lady nu under hösten, och nu är det dags för kulörtrenderna enligt brittiska Farrow & Ball.
De lanserar nu 9 olika trendkulörer och resterande 7 hittar du HÄR.
Senare i år kommer Pantones Colour of the Year 2019, ett utrop som brukar vara väldigt träffsäkert!

Med anledning av att det i år skulle ha varit den danska designern Bjørn Wiinblad’s 100-års dag lanserar designvarumärket som bär hans namn, en jubileumskollektion bestående av två ljusstakar och en vas i två storlekar.
En limiterad utgåva där den stora vasen endast finns i 500 exemplar medan den mindre vasen samt ljusstakarna finns det 1500 st av.

Garden Glorys extravaganta värld utökas nu med en lyxig fågelmatare, och här ser vi den exklusiva diamantformen har blivit något av ett signum för Garden Glory.
Fågelmataren är 24 cm i diameter med en höjd på 29 cm och den kostar 1495 kr och säljs i en exklusiv förpackning, som liknar ett smyckesetui.

*Samtliga bilder i inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i texterna.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *