MUJI lanserar nyheter till det dukade bordet

av | sep 4, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Inför den stundande hösten presenterar det japanska livstilsvarumärket MUJI sin höst- och vinterkollektion där den stilistiska servisen Banko Ware, som kommer i fem jordiga nyanser; vit, creme, brunt, svart och den dämpade turkosa nyansen Celadon Jade samt  den trärena bestickserien Beech Tableware ingår.
Banko är en speciell typ av keramik från Mie-prefekturen i Kansairegionen på ön Honshu i Japan, som har använts i hundratals år men som sällan hittas utanför Japan. Materialet räknas som halvporslin eftersom det innehåller funktioner från både keramik och porslin, vilket gör servisen lätt samtidigt som den behåller värmen.
Nyheten Beech Tableware har en design som likt Banko Ware har en modern men samtidigt traditionell känsla och är tillverkade av japansk bok.

Sedan hösten 2004 har svenska Åhléns haft  MUJI’s sortiment i flera av deras större varuhus med varierande utrymme, men under 2019 kommer det japanska livsstilsvarumärket att ta över hela våning 4 på Åhléns City i Stockholm.
Tanken med detta är helt enkelt att ”sprida MUJI:s filosofi, potential och vår bakgrund när det kommer till det kompletta utbudet, tillsammans med relevanta budskap”.

*Pressbild MUJI

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *